Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler

Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler
Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler
Stekepannen er en trofast tjener på kjøkkenet. Nesten daglig går den opp og ned på komfyren, varmes opp og kjøles ned, vaskes og tørkes - det blir fort ganske hard slitasje. For å være sikker på at stekepannen din varer lenge (noe som er både bra for både lommeboken og miljøet), kan det være lurt å investere i en panne med et slitesterk t og holdbart materiale. 

Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler

Støpejern

Støpejern er laget av solid jern, tåler hard bruk og kan følge deg gjennom hele livet. Den porøse overflaten på jernet absorberer fett og skaper dermet et naturlig non-stick belegg som bare blir bedre med tiden. For ikke å tørke ut pannen eller risikere at fettet forsvinner, er det viktig at du bare vasker pannen med varmt vann - aldri med vaskemiddel. 
- Varer en livstid om den behandles riktig
- Jevn varmefordelning
- Tåler høye temperaturer
- Fungerer på alle tyoer komfyrer
- Tåler alle slags redskaper, inkdert metall
Tips! Støpejern veldig god varmeledningsevne, slik at du nesten aldri trenger å steke på høyeste varme.
Vil du ha tips på hvordan du best tar vare på støpejernspannen din? Sjekk ut våre Vedlikeholdstips!

Karbonstål

Karbonstålpanner er laget av naturlige materialer og har ikke noe belegg som kan havne i maten. i likhet med støpejernspanner absorberer de fett og skaper et non-stick belegg som blir bedre og bedre over tid. Panner laget av karbonstål kan resirkuleres i sin helhet. Panner av karbonstål reagerer raskt på varmeendringer, og er derfor godt tilpasset matlagning som krever presisjon i temperatur.
- Helt resirkulerbar
- Tåler høye temperaturer
- Fungerer på alle typer komfyrer
- Tåler alle slags redskaper, inkludert metall
Tips! Varm alltid opp pannen forsiktig, ellers kan den "slå seg" og bli ojevn i bunnen.
Vil du ha tips på hvordan du best tar vare på karbonstålpannen din? Sjekk ut våre Vedlikeholdstips!
Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler

Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler

Rustfritt stål

Stekepanner i rustfritt stål er ofte det du ser på et restaurantkjøkken. Den taler hardt bruk i mange år fremover. Stålet har ingen åpne porer, så du må tilsette stekefett når du bruker den. Takket være de lukkede porene setter det seg ikke smak i pannen, så etter rengjøring er den som ny igjen! Rengjør stekepannen grundig med vaskemiddel etter hvert bruk. 
- Tåler hardt bruk og høje temperaturer
- Fordeler varmen jevnt i bunnen
- Fungerer på alle typer komfyrer
- Tåler alle slags redskaper, inkludert metall
Tips! Å steke i en stekepanne i rustfritt stål er litt som å grille: Først hegner maten litt fast, men når råvaren har en fin stekeskorpe, løsner den fra overflaten.

Vil du ha tips på hvordan du tar vare om din stekepanne i rustfritt stål? Sjekk ut våre Vedlikeholdstips!

Keramisk belegg

Keramisk belegg har samme non-stick egenskaper som andre belagte stekepanner, mer er helt fri for de skadelige PFAS-stoffene. Vi har fått utført omfattende tester på våre egne keramiske belegg og kan med stolthet si at de er helt fri for tilsatte PFAS-stoffer. Når du steker i en keramisk stekepanne trenger du ikke å tilsette fett, maten brenner seg ikke fast. Stekepannen tålet høye temperaturer og kan brukes både på komfyr å i ovn.

- Stekepanne med non-stickeffekt helt uten tilsatte skadelige stoffer 
- Tåler høye temperaturer
- Fungerer på alle typer komfyrer
- Bruk helst tre- eller silikonredskaper i stekepannen
Tips! Keramiske belegg er ekstra gode for tilberedning av f.eks. fisk og egg som ellers lett setter seg fast i pannen.
Holdbare stekepanner - Fire materialer vi anbefaler