/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Selv om høsten er grytnes absolutte høyesesong, er det mange bruksområder for dem hele året. I en solid gryte kan du lage alt fra høstens langkokte gryter til sprø brød og fyldige supper. Hvis du tar vare på gryten din, kan du ha den i mange år fremover, og til og med la den gå arv.

Men hvordan skal man tenke når man velger sin optimale gryte?

Start med å tenke på størrelsen. En normal størrelse på en gryte er rundt 4 liter, noe som fungerer bra til både kjøttsaus og høstgryte. Er dere en stor familie som også ønsker nog mat til matpakke? Da kan de være bra å gå opp til 6 liter, mens hvis du hovedsakelig til deg selv o en annen, kan en mindre gryte rundt 2 liter være nok.

Emaljert støpejern

  • Fantastisk varmefordelning
  • Passer till brødbaking
  • Enkel rengjøring
Mange tenker instinktivt på emaljert støpejern når de tenker på gryter, og det er lett å forstå hvorfor de har blitt så populære. Den emaljerte overflaten bidrar til en jevn varmefordelning over hele karet og er også enkel å rengjøre med vann og vaskemiddel. Grytene passer til alt fra gryter og supper til brødbaking takket være at de fungerer like bra på komfyren som i ovnen.

Ubehandlet støpejern

  • Tilfører jern til maten
  • Gir fin stekeoverflate
  • 100% naturlig materiale
Ubehandlet støpejernsgryter er rett og slett støpejernsgryter utan emaljert belegg. I stedet tilberedes maten direkte mot jernet, noe som gjør at en liten dore jern også tas opp av maten. Den rå overflaten gir også en veldig fin stekeoverflate til maten. Ubehandlet støpejern rengjøres bare med vann. Hvis du lager mat med veldig sure ingredienser, som tomat eller vin, tilsettes det enda mer jern i maten. For noen er dette en bonus, mens andre synes at maten da kan få en bismak av jern.

Støpt aluminium

  • Mye lettere enn støpejern
  • Energieffektiv matlagning
  • Innebygd ripebeskyttelse
Gryter i støpt almunium er dor deg som vil lage fyldige gryteretter, men ikke vil dra tunge jerngryter frem og tilbake. Gryterne er belagt med et keramisk non-stick belegg, uten skadelige stoffer, med innebygd ripebeskyttelse. Den energisparende Magneto-indusjonsbasen bidrar til effektiv oppvarming og varmeledning. Disse grytene er også sikre å bruke i ovn.