/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vårens trender

Våren er rett rundt hjørnet og det er endelig på tide å omfavne den nye sesongens viktigste trender.
Vårens trender
Vårens trender
Vi vinker farvel til vinteren og setter døren på gløtt til en ny og spennende sesong! Snart kan vi omfavne våren med alt som den innebærer. Med ny sesong kommer en mengde spennende nyheter på trendfronten og lysten til å oppdatere hjemme vekkes, for å markere at noe nytt er på vei. Dette er de viktigste interiørtrendene for våren 2023!

Futuristisk retro

En av vårens mest spennende trender er futuristisk retro, som er et slags retrospektiv fra Space age-perioden da verden nærmest var besatt av verdensrommet og å reise til andre planeter og galakser på 60- og 70-tallet. Her ser vi bølgende og lekne former med innslag av dristige farger og teksturer med inspirasjon fra sci-fi og Apollo 11-ekspedisjonen! Her blandes metaller, gjerne glinsende og gjerne i krom, med poppende farger for å få til den lekende følelsen. Også geometriske mønster inspirert av fysikkens verden anses som viktige her, for eksempel forskjellige former av sfærer, kuber og kjegler.

Avant basic

En stor TikTok-trend som virkelig blir kommersiell i vår er Avant basic - en poppende, glad og herlig trend myntet av og for Gen Z. Det er en trend som er alt annet enn beskjeden og som har oppstått for å virkelig ryste oss fundamentalt når det gjelder stil. Avant basic sitt uttrykk bryter vei, tar for seg og er høylytt med signaturen “everything goes”. Det er en trend som får mange kan ses som et friskt pust, unektelig, men der du selv bestemmer hvor langt du vil ta den. Å male hele rommet rosa og cerise og deretter style med koboltblått, kanarigult og oransje er kanskje noe for alle - men å sette inn en interiørdetalj her og der som popper opp et mindre spennende hjørne i hjemmet, kan kanskje likevel være noe!

Japandi

En av de aller største trendene som er på alles lepper for tiden er Japandi - der den japanske stilistikken møter skandinavisk med rene linjer og ulike tretyper. Tenk zen og nesten slik som man forestiller seg sitt favorittspa skal se ut! Alt med denne trenden skal gi oss en ro for alle sansene våre, med det lyse treet som matches mot veldig mørke metaller og andre teksturer som keramikk og stein. Dette er en fin stil å blande inn interessante planter i, som klassiske asiatiske bonsaitrær eller hvorfor ikke orkidéer, som er en av vårens største trendblomster, som du styler i gjennomsiktige krukker for å eksponere jorden for å skape det organiske uttrykket.

Blå-rødt

Vårens to viktigste farger er rød og blå - og gjerne i kombinasjon med hverandre. Riktignok er det en ganske uventet fargekombinasjon og som ved første øyekast kan føles litt glorete - men når du begynner å eksperimentere med disse to fargene sammen, vil du fort oppdage en behagelig overraskelse. De passer kjempegodt sammen. De er overraskende nok veldig beroligende i par. Så å eksperimentere på denne fronten er definitivt noe du bør omfavne denne våren. Hvis du vil gå hele veien kan du satse på lange striper i blått og rødt eller hvorfor ikke gå all in på et dekket bord med disse to fargene i sentrum. Vil du heller gå for et sikrere kort, kan du i stedet ta inn to tilbehør som skjærer seg fint mot hverandre!

Cocooning

Den koseligste trenden for våren er utvilsomtomt cooconing. Begrepet, akkurat slik det høres ut, oppmuntrer oss til å bo inn oss i hjemmet vårt og omgi oss med alt som gjør at vi føler oss slik som du bare kan føle deg der hjemme. Omgi deg med en fargeskala som er naturlig og gjør at du får ro i sjelen med tydelige naturelementer. Det kan handle om å blande forskjellige tretyper med forskjellige typer stein og farger fra naturen. For eksempel ulike nyanser i brunt eller grønt. Å flette inn materialer og teksturer, også de fra naturen, er en god idé her - for eksempel koselige ullpledd, skinndetaljer, glass i organiske farger og metaller.