/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Swedish Grace - mikse og (mis)matche

Swedish Grace - mikse og (mis)matche
Swedish Grace - mikse og (mis)matche
Det ikoniske serviset Swedish Grace fra Rörstrand har i nesten 100 år prydet svenske dekkede bord, til hverdags som til fest. I dag finnes det i en mengde farger som kan kombineres i det uendelige. Derfor kan du på en kreativ måte mikse ulike Swedish Grace-nyanser for å skape nye vakre borddekkinger hjemme!
Rörstrands klassiske og i generasjoner populære servise Swedish Grace, der mønsteret på en elegant måte formidler følelsen av svaiende hveteaks i sommervinden, ble designet av Louise Adelborg og ble vist for første gang på Stockholmsutstillingen i 1930. Ved lanseringen, på den tiden som beskrives som startskuddet for den svenske funksjonalismen, gikk serien under navnet Nasjonalserviset. I dag er Swedish Grace et svensk designikon som pryder ethvert svensk dekket bord, både til hverdags og til fest.

5 raske Swedish Grace-tips!

  • Ikke vær redd for å mikse og matche ulike nyanser av Swedish Grace. Vær leken og eksperimenter med farger og former fra serien for å finne nye og uventede kombinasjoner som tar borddekkingen din til et nytt nivå.
  • På Cervera finner du fargene Snø (hvit), Is (lyseblå), Rose (rosa), Sten (grå), Eng (lysegrønn), Midnatt (blå) og Tåke (lysegrå).
  • Utgå fra den nyansen du allerede har hjemme og tenk over hvilke deler som du kan addere i nye farger for å få til borddekkingen du ønsker.
  • Swedish Grace enkle og tidløse design gjør serien veldig kompatibel å matche med andre serier fra enten Rörstrand eller andre varemerker. For eksempel er Swedish Grace Snø vakker å bruke som base for å skape en sommerlig blå-hvit borddekking, sammen med seriene Floris og Mon Amie.
  • Når det nærmer seg gavetider er deler fra Swedish Grace kanskje en av de mest verdsatte gavene man kan få. Kanskje kan seks tallerkener være starten på en samling som man kan samle over lang tid, for å tilslutt få et komplett servise?!
Swedish Grace - mikse og (mis)matche
Swedish Grace - mikse og (mis)matche

Rörstrands grand old lady

Porselensserien ble skapt av Louise Adelborg som jobbet som designer på Rörstrand fra 1915-1971. Louise Adelborg utdannet seg med fokus på mønstertegning ved Högre kunstindustrielle skolen i 1906-1909, og begynte frilans som dekordesigner for Rörstrand noen år etter det.
Adelborg hadde også en stor interesse for broderi og jobbet ideelt med å utvikle tekstiler for kirken. Man kan kanskje også ane hennes interesse for broderi i hennes design av porselen. Porselensserien som er en av hennes mest populære serviser har et vakkert relieffmønster, noe som også ses i hennes tekstilkunst.
Louise Adelborg går under navnet “Rörstrands grand old lady” og det med det rette etter hennes mange år på Rörstrand med mange populære design bak seg.