/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mummi

Tove Jansson er forfatteren og illustratøren bak fortellingen om Mummitrollene som i dag er oversatt til over 40 språk. I bøkene om Mummitrollene maler Tove Jansson opp en unik verden som for det meste utspiller seg i Mummidalen.
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    W

Material
Färg
Pris
kr
kr
108 produkter
40 av 108 produkter
I bøkene får både små og store spørsmål ta plass. I de ulike bøkene og seriealbumene blir man kjent med Mummifamilien og andre karakterer, som Lille My, Snorkfrøken og Snusmumrikken. Fortellingene er populære blant både voksne og barn gjennom flere generasjoner.

Den første Mummikoppen

Mummikoppen er i utgangspunktet et Teema-krus. Den første Mummikoppen ble kalt Grønn og ble lansert i 1990 og var, som navnet avslører, en grønn Mummikopp. I dag kalles den også Grønn seriekopp. Koppens motiver er trykte serieruter. Tegneserierutene er hentet fra tegneseriealbumet Mummi begynner et nytt liv, og er de samme som i boka, bortsett fra at snakkeboblene er fjernet. Etter noen år ble også hele tegneserieruten, der motivet var plassert i, fjernet. Det er slik de fleste av oss gjenkjenner kruset i dag.

Mummikoppen Kjærlighet

Tove Slotte har siden 1990 vært illustratør for Mummiporselenet. Det er hun som ligger bak den populære koppen Kjærlighet, som fremdeles er et av de mest populære krusene.

Samlerobjekt

Arabia Mummikopp er i dag både samlerobjekt og hverdagsservise. Noen av Mummikoppene som har utgått blir iherdig jaktet på av en del samlere. En skikkelig populær og vanskelig kopp å finne er Fazerkoppen som ble laget i 2004. Fazerkoppen ble designet for Karl Fazer Café som ligger i Finland. Koppen er gul og motivet kommer fra en julereklame tegnet av Tove Jansson.

Stempelet i bunnen

Stempelet i bunnen kan avsløre informasjon om hvor gammel koppen er og hvor den er produsert. Det såkalte kronestempelet, et stempel formet som en krone, kalles av samlerne for “Arabia Finland” og var stempelet som bruktes fra 1981-2014. Av samlerne anses koppene med nettopp dette stempelet å være noe mer ettertraktet enn koppene som har det nyere stempelet uten kronen.
Kopper som er produsert mellom 1996-2001 har til og med årstall angitt for produksjonens start. Årstallet finnes også trykt på noen spesialkopper.
Hvis du vil vite hvor koppen er produsert, kan du ofte se det på etiketten.

Et bredt sortiment

Det kommer nye kopper hvert år. Vil du ha en kopp med Lille My, Snorkfrøken, Mummimamma eller Snusmumrikken, kan du finne flere forskjellige varianter. Nå finnes det kopper i nesten alle farger, gul, grønn, blå eller rosa, og det er derfor lett å finne en personlig favoritt.
Mummikoppene finnes også i ulike serier, med tilhørende porselen. Det finnes blant annet seriene Vennskap, Sov godt og Kjærlighet.
I dag finnes også Mummifigurene på kaffebokser, glass, salt- og pepperkverner, termokopper, tallerkener, plasttallerkener og emaljekopper. 
Illustrasjonene og også designen er leken. Det finnes kanner som har samme form som Mummihuset, små Mummifigurer i keramikk og barneserviser. 
Mummi Arabia er med andre ord for alle. Porselenet er like populært hos stor som små, og er perfekt å ønske seg i gave eller gi bort til noen man er glad i. Det kan sjelden bli feil med en Mummikopp.