Oppskriften gir ca 30 biter wienernougat125 g mandelflak250 g nougat200 g melkesjokolade100 g mørk sjokoladeSlik gjør du1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme) og dekk et stekebrett med bakepapir. Spre mandelflakene utover brettet og rist dem midt i ovnen i 5–10 minutter, eller til de har fått en fin, gyllenbrun farge. La dem avkjøles.2. Ha nougat og begge sjokoladetypene (grovhakket hvis du ikke bruker knapper) i en varmebestandig bolle. Smelt alt sammen over vannbad.3. Ta bollen av varmen, hell i mandelflakene og rør til all mandelen er dekket av sjokolade.4. Legg et bakepapir på en plate med silikonbalker formet som et rektangel på 15×30 cm, eller kle en form på ca. 20×20 cm med bakepapir.5. Hell wienernougatblandingen i formen og jevn den utover. Sett den i kjøleskapet for å stivne i minst 1 time.6. Skjær opp i biter og server direkte, eller oppbevar i en lufttett boks i kjøleskapet.
Wienernougat
Disse lekre wienernougatbitene er en perfekt kombinasjon av søt sjokolade, sprø mandelflak og fyldig nougat. En enkel oppskrift som gir deg en smakfull, hjemmelaget godbit – perfekt som julegodteri eller som en luksuriøs dessert. Følg trinnene for å lage disse dekadente bitene som smelter på tungen!
Disse lekre wienernougatbitene er en perfekt kombinasjon av søt sjokolade, sprø mandelflak og fyldig nougat. En enkel oppskrift som gir deg en smakfull, hjemmelaget godbit – perfekt som julegodteri eller som en luksuriøs dessert. Følg trinnene for å lage disse dekadente bitene som smelter på tungen!

Ingredienser
Oppskriften gir ca 30 biter wienernougat
125 g mandelflak
250 g nougat
200 g melkesjokolade
100 g mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme) og dekk et stekebrett med bakepapir. Spre mandelflakene utover brettet og rist dem midt i ovnen i 5–10 minutter, eller til de har fått en fin, gyllenbrun farge. La dem avkjøles.
2. Ha nougat og begge sjokoladetypene (grovhakket hvis du ikke bruker knapper) i en varmebestandig bolle. Smelt alt sammen over vannbad.
3. Ta bollen av varmen, hell i mandelflakene og rør til all mandelen er dekket av sjokolade.
4. Legg et bakepapir på en plate med silikonbalker formet som et rektangel på 15×30 cm, eller kle en form på ca. 20×20 cm med bakepapir.
5. Hell wienernougatblandingen i formen og jevn den utover. Sett den i kjøleskapet for å stivne i minst 1 time.
6. Skjær opp i biter og server direkte, eller oppbevar i en lufttett boks i kjøleskapet.












