Ca 50 stk1 dl søtmandel2 dl strøsukker1 vaniljestang, frøene 2 dl kremfløte2 dl lys sirup 1 klype salt 2 ss smør1 limeFremgangsmåte1. Rist mandelene i en stekepanne og la dem avkjøles. Hakk deretter mandlene fint.2. Hell strøsukker, vanilje, kremfløte, sirup og salt i en kasserolle. Kok opp under omrøring og senk deretter varmen slik at blandingen putrer. 3. Løft bort kasserollen fra platen når blandingen har nådd 123 grader. Klikk i smøret og rør ned mandlene. Rør til smøret har smeltet.4. Hell blandingen i en kanne med helletut eller bruk to skjeer for å fylle formene.
Vaniljekaramell med ristede mandler
Lag herlig hjemmelaget vaniljekaramell med denne enkle oppskriften! Med vanilje og ristede mandler får du en klassisk smaksopplevelse som hører julen til. Perfekt å nyte selv eller gi bort som en verdsatt, hjemmelaget gave. Følg stegene, og la kjøkkenet ditt fylles med duften av nykokt karamell!
Lag herlig hjemmelaget vaniljekaramell med denne enkle oppskriften! Med vanilje og ristede mandler får du en klassisk smaksopplevelse som hører julen til. Perfekt å nyte selv eller gi bort som en verdsatt, hjemmelaget gave. Følg stegene, og la kjøkkenet ditt fylles med duften av nykokt karamell!

Ingredienser
Ca 50 stk
1 dl søtmandel
2 dl strøsukker
1 vaniljestang, frøene
2 dl kremfløte
2 dl lys sirup
1 klype salt
2 ss smør
1 lime
Fremgangsmåte
1. Rist mandelene i en stekepanne og la dem avkjøles. Hakk deretter mandlene fint.
2. Hell strøsukker, vanilje, kremfløte, sirup og salt i en kasserolle. Kok opp under omrøring og senk deretter varmen slik at blandingen putrer.
3. Løft bort kasserollen fra platen når blandingen har nådd 123 grader. Klikk i smøret og rør ned mandlene. Rør til smøret har smeltet.
4. Hell blandingen i en kanne med helletut eller bruk to skjeer for å fylle formene.











