HVIT SJOKOLADEGANACHE200 g hvit sjokolade15 g smør2 krm salt1 dl kremfløteMAKRONER150 g mandelmel150 g melis1 krm vaniljepulver120 g eggehvite (60 g i skålen tilhørende en kjøkkenassistent + 60 g i et glass)35 g strøsukker150 g strøsukker til sukkerlake50 g vannGARNERINGHvit glasur (ferdig eller hjemmelaget)Svarte sukkerkuler eller lakriscrisp
FremgangsmåteBegynn med ganachen, da den trenger litt tid på seg å tykne.2. Varm opp fløten i en kasserolle, bare akkurat til den holder på å begynne og koke. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 5 minutter før du forsiktig rør den til en jevn sjokoladerøre.3. La stå i romstemperatur for å tykne mens du lager makronene.
5. Bland vann og 150 gram strøsukker i en kasserolle. Kok opp til 118 grader. I mens; visp 60 gram eggehvite til et mykt skum i kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett 35 gram strøsukker mens du visper.6. Når sukkerlaken har nådd rett temperatur, hell den i marengsen med vispen i gang på medium hastighet. Hell ganske raskt ettersom sukkeret ofte kan stivne. Øk hastigheten og visp marengsen til den er nede i romstemperatur og blank. Det kan ta 15-20 min.7. Rør ned den andre eggehviten i mandelmelet. Spar ca en tredjedel for å kunne blande i på slutten. Vend ned marengsen i mandelblandingen. Vend til en jevn røre og tilsett den siste eggehviten på slutten. Ikke rør for mye!8. Tre en sprøytepose over en kanne eller lignende og fyll posen med marengsrøren. Sprøyt ut jevne klikker røre på et bakepapir. La makronene stå og tørke i ca 60 min. De skal være litt tørre på overflaten før de stekes.9. Sett ovnen på 150 grader og stek så makronene 13-14 minutter. De skal ikke få farge i ovnen, da stekes de for hardt.10. Sprøyt ut fyllet på makronene og sett dem sammen parvis.11. Sprøyt på glasur slik at makronene ligner mumier. Sprøyt også to klikker for å sette på to svarte sukkerkuler som skal forestille øynene, lakriscrisp går også fint å bruke.12. La stå over natten og nyt makronene i løpet av kommende dag, server romsvarme!
Mumie-makroner
Her kommer en fantastisk oppskrift på makroner som ser ut som små mumier, perfekte til halloweenfeiringen og dessuten veldig gode. Makroner krever nøyaktighet og hvis man tar seg tiden til å veie ingrediensene før man starter er det så mye lettere å lykkes!
Ingredienser
HVIT SJOKOLADEGANACHE
200 g hvit sjokolade
15 g smør
2 krm salt
1 dl kremfløte
MAKRONER
150 g mandelmel
150 g melis
1 krm vaniljepulver
120 g eggehvite (60 g i skålen tilhørende en kjøkkenassistent + 60 g i et glass)
35 g strøsukker
150 g strøsukker til sukkerlake
50 g vann
GARNERING
Hvit glasur (ferdig eller hjemmelaget)
Svarte sukkerkuler eller lakriscrisp
Fremgangsmåte
Begynn med ganachen, da den trenger litt tid på seg å tykne.
1. Legg sjokoladeknapper i en väarmebestandig bolle av glass eller metall sammen med smøret og saltet.
1. Legg sjokoladeknapper i en väarmebestandig bolle av glass eller metall sammen med smøret og saltet.
2. Varm opp fløten i en kasserolle, bare akkurat til den holder på å begynne og koke. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 5 minutter før du forsiktig rør den til en jevn sjokoladerøre.
3. La stå i romstemperatur for å tykne mens du lager makronene.
Makroner
4. Bland mandelmel, melis og vaniljepulver til et fint pulver, på den måten slipper du å sikte det. Forbered også momentet nedenfor ved å veie ingrediensene på forhånd og ha termometeret klart til sukkerlaken.
Makroner
4. Bland mandelmel, melis og vaniljepulver til et fint pulver, på den måten slipper du å sikte det. Forbered også momentet nedenfor ved å veie ingrediensene på forhånd og ha termometeret klart til sukkerlaken.
5. Bland vann og 150 gram strøsukker i en kasserolle. Kok opp til 118 grader. I mens; visp 60 gram eggehvite til et mykt skum i kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett 35 gram strøsukker mens du visper.
6. Når sukkerlaken har nådd rett temperatur, hell den i marengsen med vispen i gang på medium hastighet. Hell ganske raskt ettersom sukkeret ofte kan stivne. Øk hastigheten og visp marengsen til den er nede i romstemperatur og blank. Det kan ta 15-20 min.
7. Rør ned den andre eggehviten i mandelmelet. Spar ca en tredjedel for å kunne blande i på slutten. Vend ned marengsen i mandelblandingen. Vend til en jevn røre og tilsett den siste eggehviten på slutten. Ikke rør for mye!
8. Tre en sprøytepose over en kanne eller lignende og fyll posen med marengsrøren. Sprøyt ut jevne klikker røre på et bakepapir. La makronene stå og tørke i ca 60 min. De skal være litt tørre på overflaten før de stekes.
9. Sett ovnen på 150 grader og stek så makronene 13-14 minutter. De skal ikke få farge i ovnen, da stekes de for hardt.
10. Sprøyt ut fyllet på makronene og sett dem sammen parvis.
11. Sprøyt på glasur slik at makronene ligner mumier. Sprøyt også to klikker for å sette på to svarte sukkerkuler som skal forestille øynene, lakriscrisp går også fint å bruke.
12. La stå over natten og nyt makronene i løpet av kommende dag, server romsvarme!