
Fremgangsmåte1. Hakk løk og hvitløk og rasp ingefæren.2. Skrell søtpotetene og skjær i terninger.3. Stek løk og søtpoteter i oljen/smøret. Tilsett chili og stek i noen minutter til.4. Slå på vann og buljong og la det surre i ca 10 minutter.5. Hell i kokosmelken/fløten og la småkoke i 5-10 minutter til.6. Hell suppen i blenderen og bland jevnt. Hvis den føles for tykk, spe med vann. Smak til med presset lime, salt og pepper.7. Topp med gresskarfrø, finstrimlet chili og kokosfløteTIPS
Søtpotetsuppe med kokos

Ingredienser
Til 3-4 porsjoner
2 søtpoteter
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1/2 grønn chili
6 dl vann
1 ss økologisk grønnsaksbuljong
400 ml kokosfløte (spar litt til servering)
1 ss ferskpresset limesaft
Olje eller smør å steke i
Salt og sort pepper
TOPPING
Gresskarfrø
Finstrimlet chili
Kokosfløte
Fremgangsmåte
1. Hakk løk og hvitløk og rasp ingefæren.
2. Skrell søtpotetene og skjær i terninger.
3. Stek løk og søtpoteter i oljen/smøret. Tilsett chili og stek i noen minutter til.
4. Slå på vann og buljong og la det surre i ca 10 minutter.
5. Hell i kokosmelken/fløten og la småkoke i 5-10 minutter til.
6. Hell suppen i blenderen og bland jevnt. Hvis den føles for tykk, spe med vann. Smak til med presset lime, salt og pepper.
7. Topp med gresskarfrø, finstrimlet chili og kokosfløte
TIPS: Tilsett 1 spiseskje gurkemeie for en ekstra sunn suppe.