Ca 40 stk2 pakker safran à 0,5 gSaft fra en halv lime eller sitron200 g smør2 dl sukker1 dl lys sirup2 ts bakepulver2 ss vaniljesukker5 dl hvetemel1-2 dl rosinPerlesukker til garneringSlik gjør du1. Legg rosinene i bløt i vann minst 1 time før du begynner å bake kakene.2. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme) og dekk to brett med bakepapir.3. Legg safranpulvret i en skål og press i saft fra lime eller sitron. Rør godt rundt.4. Visp smør med safran, sirup og sukker til en gul og luftig røre.5. Sikt ned de tørre ingrediensene og jobb forsiktig sammen bare akkurat til du får en deig.6. Tilsett rosinene og jobb sammen deigen bare akkurat til de har fordelt seg jevnt i deigen.7. Del deigen i 4 deler og form 4 lengder på brettene (2 lengder per brett).8. Trykk til hver lengde med fingrene eller gaffel (ikke flat ut deigen, de trenger fortsatt litt rom til å flyte ut når de stekes).9. Pynt med perlesukker og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de ikke lenger er glansede, har fått litt farge i kantene, men fortsatt er myke i midten.10. La lengdene avkjøles på brettet før du deler de opp i snitter.11. Server med en gang eller oppbevar i lufttett boks i romtemperatur.
Lussekattsnitter

Ingredienser
Ca 40 stk
2 pakker safran à 0,5 g
Saft fra en halv lime eller sitron
200 g smør
2 dl sukker
1 dl lys sirup
2 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
1-2 dl rosin
Perlesukker til garnering
Slik gjør du
1. Legg rosinene i bløt i vann minst 1 time før du begynner å bake kakene.
2. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme) og dekk to brett med bakepapir.
3. Legg safranpulvret i en skål og press i saft fra lime eller sitron. Rør godt rundt.
4. Visp smør med safran, sirup og sukker til en gul og luftig røre.
5. Sikt ned de tørre ingrediensene og jobb forsiktig sammen bare akkurat til du får en deig.
6. Tilsett rosinene og jobb sammen deigen bare akkurat til de har fordelt seg jevnt i deigen.
7. Del deigen i 4 deler og form 4 lengder på brettene (2 lengder per brett).
8. Trykk til hver lengde med fingrene eller gaffel (ikke flat ut deigen, de trenger fortsatt litt rom til å flyte ut når de stekes).
9. Pynt med perlesukker og stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de ikke lenger er glansede, har fått litt farge i kantene, men fortsatt er myke i midten.
10. La lengdene avkjøles på brettet før du deler de opp i snitter.
11. Server med en gang eller oppbevar i lufttett boks i romtemperatur.







