For 8 personer200 g philadelphiaost0,5 g safran3 dl kremfløte150 g hvit sjokolade1 klype salt1 ts sitronsaft 100 g søtmandel1 ts kanel, malt1 ts kardemomme, malt1 ts ingefær, tørket og malt200 g fryste tyttebær2 ss strøsukkerSlik gjør duTa ut tyttebærene og bland dem med sukkeret. Vend rundt hvert 10. minutt til bærene har tint.Hakk nøttene. Stek dem sammen med krydderet i en panne til de er lett ristede.Smelt 100 g hvit sjokolade på lav varme. Sett til side mens du pisker kremosten lett med en håndmikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk sammen.Bland kremfløten og safranen i en separat bolle og pisk til den blir lettpisket. Vend inn sjokoladeblandingen og pisk til ønsket luftig konsistens. Tilsett salt og sitronsaft.
Safran- & hvit sjokolademousse med mandler og rårørte tyttebær

Ingredienser
For 8 personer
200 g philadelphiaost
0,5 g safran
3 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
1 klype salt
1 ts sitronsaft
100 g søtmandel
1 ts kanel, malt
1 ts kardemomme, malt
1 ts ingefær, tørket og malt
200 g fryste tyttebær
2 ss strøsukker
Slik gjør du
- Ta ut tyttebærene og bland dem med sukkeret. Vend rundt hvert 10. minutt til bærene har tint.
- Hakk nøttene. Stek dem sammen med krydderet i en panne til de er lett ristede.
- Smelt 100 g hvit sjokolade på lav varme. Sett til side mens du pisker kremosten lett med en håndmikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk sammen.
- Bland kremfløten og safranen i en separat bolle og pisk til den blir lettpisket. Vend inn sjokoladeblandingen og pisk til ønsket luftig konsistens. Tilsett salt og sitronsaft.









