/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Julete myk pepperkakeKAKE100 g smør1/2 dl rømme2 egg2 dl strøsukker3 dl hvetemel2 ts malt kanel1 1/2 ts malt ingefær1 1/2 ts malt kryddernellik2 ts bakepulver eller 1 ts bikarbonatGLASUR200 g naturell kremost, eks. Philadelphia (ikke lettvariant)2 dl melis2 ts vaniljesukker50 g smør
Fremgangsmåte1. Sett ovnen på 175°.2. Smelt smøret, hell i rømmen og la det avkjøles. Smør og bre en sukkerkakeform, ca 1,5 liter.3. Visp egg og sukker luftig. Rør ned smørblandingen i eggeblandingen. Bland de tørre ingrediensene og rør dem forsiktig ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca 45 min. La den avkjøles.4. Bland det romstempererte smøret med kremosten samt melis og vaniljesukker i en bakebolle. Visp til det ikke er noen klumper igjen og bre på den avkjølte pepperkaken. Dekorer kaken etter smak og behag, tyttebær passer godt til.

Julete myk pepperkake

Julete myk pepperkake
Ingredienser
KAKE
100 g smør
1/2 dl rømme
2 egg
2 dl strøsukker
3 dl hvetemel
2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt kryddernellik
2 ts bakepulver eller 1 ts bikarbonat

GLASUR
200 g naturell kremost, eks. Philadelphia (ikke lettvariant)
2 dl melis
2 ts vaniljesukker
50 g smør

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 175°.
2. Smelt smøret, hell i rømmen og la det avkjøles. Smør og bre en sukkerkakeform, ca 1,5 liter.
3. Visp egg og sukker luftig. Rør ned smørblandingen i eggeblandingen. Bland de tørre ingrediensene og rør dem forsiktig ned i røren. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca 45 min. La den avkjøles.
4. Bland det romstempererte smøret med kremosten samt melis og vaniljesukker i en bakebolle. Visp til det ikke er noen klumper igjen og bre på den avkjølte pepperkaken. Dekorer kaken etter smak og behag, tyttebær passer godt til.

Bakeformer

Legg igjen en anmeldelse