/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lussekatter med rosinCa 30 bollerDEIG50 g gjær100 g smør 5 dl mjölk 1,5 dl socker 2 pkt saffran 250 g kvarg 0,5 tsk salt 17 dl vetemjöl Garnering 1 ägg russin5 dl melk1,5 dl sukker2 pk safran250 g kvarg0,5 ts salt17 dl hvetemelGARNERING1 eggRosiner
Fremgangsmåte 1. Smul opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken, la blandingen bli fingervarm og hell over gjæren. Rør rundt slik at gjæren løser seg opp.2. Tilsett kvarg, safran, sukker, salt og det meste av melet. Jobb deigen til den blir blank og smidig og slipper fra bakebollens kanter. La heve tildekt i ca 30 min.3. Bak ut deigen og del den i 30 biter. Rull og snurr dem sammen til lussekatter. Legg en rosin i hver ende av bollene og la dem heve tildekt på et smurt stekebrett.4. Sett ovnen på 225 grader. Pensle lussekattene med oppvispet egg og stek deretter midt i ovnen ca 5-7 minutter. La de avkjøles på rist under en bakeduk.

Lussekatter med rosin

Oppdag gleden av å lage dine egne Lussekatter med rosin. Den myke safran-deigen og søte rosiner vever sammen tradisjon og smak, skaper en uimotståelig kombinasjon. Følg vår oppskrift på lussekatter og fyll hjemmet ditt med den deilige duften av jul. En perfekt oppskrift for å skape hyggelige øyeblikk og dele kjærlighet i form av safranbakte godsaker.
Lussekatter med rosin
Ingredienser
Ca 30 boller

DEIG
50 g gjær
100 g smør 5 dl mjölk 1,5 dl socker 2 pkt saffran 250 g kvarg 0,5 tsk salt 17 dl vetemjöl Garnering 1 ägg russin
5 dl melk
1,5 dl sukker
2 pk safran
250 g kvarg
0,5 ts salt
17 dl hvetemel

GARNERING
1 egg
Rosiner

Fremgangsmåte

1. Smul opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken, la blandingen bli fingervarm og hell over gjæren. Rør rundt slik at gjæren løser seg opp.
2. Tilsett kvarg, safran, sukker, salt og det meste av melet. Jobb deigen til den blir blank og smidig og slipper fra bakebollens kanter. La heve tildekt i ca 30 min.
3. Bak ut deigen og del den i 30 biter. Rull og snurr dem sammen til lussekatter. Legg en rosin i hver ende av bollene og la dem heve tildekt på et smurt stekebrett.
4. Sett ovnen på 225 grader. Pensle lussekattene med oppvispet egg og stek deretter midt i ovnen ca 5-7 minutter. La de avkjøles på rist under en bakeduk.

Legg igjen en anmeldelse