/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Krydret Blomkålgryte200 g gul løk, 2-3 stk½ purreløk1 bit ingefær2 ss nøytral olje1 pose rosiner, 250 g½ dl tomatpuré2 hvitløksfedd2 laublad1 ss curry1 ss honning1 ts oregano2 ts kanel1 ts spiskummin1 krm sambal oelek1 boks kirsebærtomater1 boks kikerter, 400 g4 porsjoner valgfritt grynca 800 g blomkålca 70 g babyspinat1 pose hele mandler, 100 g2 dl matyoghurt
Fremgangsmåte1. Hakk 200 g gul løk (2-3 stk) og ½ purreløk. Skrell og finriv 1 bit ingefær (ca 1½-2 ss).2. Grønnsaker (gryte): Varm opp 2 ss nøytral olje i en gryte og fres løken, purren, ingefæren, 1 dl rosin, ½ dl tomatpuré, 2 pressede hvitløksfedd, 2 laublad, 1 ss curry, 1 ss honning, 1 ts oregano, 2 ts kanel, 1 ts spiskummin, 2 ts salt og 1 krm sambal oelek på middelshøy varme i ca 5 min. Tilsett 1 boks kirsebærstomater (400 g), 1 boks avrunnet kikerter (400 g) og 6 dl vann. La putre i ca 5 min.3. Kok valgfritt gryn (gjerne couscous) til 4 personer.4. Del ca 800 g blomkål i mindre biter og buketter. Skyll 1 babyspinaten (70 g). Vend ned blomkålen og spinaten og la koke opp. La putre i ytterligere 10 min.5. Mandler (stekepanne): Tørriste 1 pose hele mandler (100 g) i stekepannen på middelshøy varme i ca 3 min (uten at de brennes).

Krydret Blomkålgryte

Utforsk en smakfull twist med vår krydrede blomkålgryte oppskrift! Vår trinnvise veiledning hjelper deg med å skape en enestående blomkålgryte, perfekt å servere til en god høstmiddag. Oppdag hvordan du enkelt kan lage denne smakfulle retten og tilføy en ny dimensjon til dine kulinariske opplevelser.
Krydret Blomkålgryte
Ingredienser
200 g gul løk, 2-3 stk
½ purreløk
1 bit ingefær
2 ss nøytral olje
1 pose rosiner, 250 g
½ dl tomatpuré
2 hvitløksfedd
2 laublad
1 ss curry
1 ss honning
1 ts oregano
2 ts kanel
1 ts spiskummin
1 krm sambal oelek
1 boks kirsebærtomater
1 boks kikerter, 400 g
4 porsjoner valgfritt gryn
ca 800 g blomkål
ca 70 g babyspinat
1 pose hele mandler, 100 g
2 dl matyoghurt

Fremgangsmåte

1. Hakk 200 g gul løk (2-3 stk) og ½ purreløk. Skrell og finriv 1 bit ingefær (ca 1½-2 ss).
2. Grønnsaker (gryte): Varm opp 2 ss nøytral olje i en gryte og fres løken, purren, ingefæren, 1 dl rosin, ½ dl tomatpuré, 2 pressede hvitløksfedd, 2 laublad, 1 ss curry, 1 ss honning, 1 ts oregano, 2 ts kanel, 1 ts spiskummin, 2 ts salt og 1 krm sambal oelek på middelshøy varme i ca 5 min. Tilsett 1 boks kirsebærstomater (400 g), 1 boks avrunnet kikerter (400 g) og 6 dl vann. La putre i ca 5 min.
3. Kok valgfritt gryn (gjerne couscous) til 4 personer.
4. Del ca 800 g blomkål i mindre biter og buketter. Skyll 1 babyspinaten (70 g). Vend ned blomkålen og spinaten og la koke opp. La putre i ytterligere 10 min.
5. Mandler (stekepanne): Tørriste 1 pose hele mandler (100 g) i stekepannen på middelshøy varme i ca 3 min (uten at de brennes).

Legg igjen en anmeldelse