
Fremgangsmåte1. Skrubb rotfruktene og skrell løken, del rotgrønnsakene i fine biter, men behold løkene hele og sauter dem uten at de får farge i en wokgryte med olivenolje.2. Tilsett honning og krydder og appelsinjuice, soya, rosin og 0,5 dl vann.3. La grønnsaker og løk brasere under lokk i gryten til de er passe myke og kok ned buljongen til det er en tredjedel igjen, smaksett med salt og pepper.4. Legg opp på fat og strø over smulet Stilton.
Honningbraiserte hvite rotfrukter
Utforsk en delikat balanse av sødme og kremet skarphet med vår oppskrift på Honningbraiserte hvite rotfrukter toppet med Stilton-ost. Disse møre og smakfulle rotgrønnsakene får en ny dimensjon når de braisekoker i en glasert honningsaus. Oppdag hvordan du kan lage denne enkle og smakfulle retten som vil imponere dine smaksløker og gjester.

Ingredienser
Til 4 porsjoner
4 stk små fine persillerøtter
4 stk små neper
8 stk små sjalottløk
150-175 g Stilton
2 ss appelsinblomsthonning
Saften fra 1/2 appelsin
0,5 ss støtte fennikelfrø
5-6 stk svarte pepperkorn, grovt støtte
1 dl gule rosiner
2 ss olivenolje
2 ss lys soya
Fremgangsmåte
1. Skrubb rotfruktene og skrell løken, del rotgrønnsakene i fine biter, men behold løkene hele og sauter dem uten at de får farge i en wokgryte med olivenolje.
2. Tilsett honning og krydder og appelsinjuice, soya, rosin og 0,5 dl vann.
3. La grønnsaker og løk brasere under lokk i gryten til de er passe myke og kok ned buljongen til det er en tredjedel igjen, smaksett med salt og pepper.
4. Legg opp på fat og strø over smulet Stilton.