
Sett ovnen på 225 °CSkrell potetene. Skive dem deretter tynt, men ikke hele veien igjennom. Et tips er å legge dem på en tresleiv og skjære ned til kanten! Sett dem i en smurt form. Høvle på en skive smør på hver potet og krydre med fingersalt. Bak i ovnen i ca.30 minutter, til de er vakkert gyldne, øs på smøret innimellom. Mens potetene bakes hakker du rødløk fint og kniper av noen dilltopper. Når potetene er ferdige topper du med en klikk smetana, hakket løk, rom og dill! Server med en gang.
Hasselbackpotet med løyrom og smetana
Ingredienser
For 12 snitter
12 små delikatessepoteter
Smør
Fingersalt
Smør
Fingersalt
1 liten rødløk
1 dl smetana
Valgfri rom (f.eks. løyrom eller stenbitsrom)
Dill til garnering
1 dl smetana
Valgfri rom (f.eks. løyrom eller stenbitsrom)
Dill til garnering
Sett ovnen på 225 °C.
Skrell potetene. Skive dem deretter tynt, men ikke hele veien igjennom. Et tips er å legge dem på en tresleiv og skjære ned til kanten! Sett dem i en smurt form.
Høvle på en skive smør på hver potet og krydre med fingersalt.
Bak i ovnen i ca.30 minutter, til de er vakkert gyldne, øs på smøret innimellom.
Mens potetene bakes hakker du rødløk fint og kniper av noen dilltopper.
Når potetene er ferdige topper du med en klikk smetana, hakket løk, rom og dill!
Server med en gang.