Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Dansk wienerbrødCa 18 stk50 g gjær2 ½ dl melk1 egg1/2 ts salt2 ss strøsukker8–10 dl hvetemel400 g smørFYLL2 dl melk5 ss marsanpulver1–2 dl bringebærsyltetøyGARNERING2 dl melisVann
Fremgangsmåte1. Kjøl ned alle ingrediensene, også melet og sukkeret.2. Smul ned gjæren i melken. Tilsett egg, sukker, salt og mel, litt av gangen. Jobb raskt sammen deigen. La den hvile i kjøleskapet i 10 min.3. Kjevle ut deigen til en rektangel, ca 30 x 40 cm, på et melet bakebord. Bruk et kaldt kjevle.4. Del kjølekapskaldt smør i 10–12 skiver. Legg dem på den ene deighalvdelen. Etterlat en fri kant på 2–3 cm. Brett opp kantene over smøret. Brett deretter over den frie halvdelen. Klyp til kantene. Vri deigen en kvart omdreining slik at du har den brettede kanten mot deg. Kjevle forsiktig ut deigen til en rektangel igjen, ca. 2 cm tykk.5. Brett deigen i tre deler (et treslag) og vri den en kvart omdreining slik at du har skjøten mot deg. Kjevle nok en gang ut deigen til et rektangel og brett den deretter sammen i tre deler. Kjevle ut og brett den sammen ytterligere to ganger og legg den deretter sammenbrettet og tildekt i kjøleskapet i ca 15 min.6. 7. Ta ut deigen og kjevle den ut til en ca 1 cm tykk rektangel. Skjær 1–1 1⁄2 cm brede remser. Tvinn og snurr dem sammen til åttetall. Legg dem på et bakebrett med bakepapir. La dem heve under en bakeduk i ca 30 min. Sett ovnen på 225 grader.8. Legg en klikk vaniljekrem i den ene halvdelen av åttetallet og en klikk syltetøy i den andre halvdelen. Stek brødene midt i ovnen i 8–10 min. La dem avkjøles på en rist.9.

Dansk wienerbrød

Dansk wienerbrød
Ingredienser
Ca 18 stk

50 g gjær
2 ½ dl melk
1 egg
1/2 ts salt
2 ss strøsukker
8–10 dl hvetemel
400 g smør

FYLL
2 dl melk
5 ss marsanpulver
1–2 dl bringebærsyltetøy

GARNERING
2 dl melis
Vann

Fremgangsmåte

1. Kjøl ned alle ingrediensene, også melet og sukkeret.
2. Smul ned gjæren i melken. Tilsett egg, sukker, salt og mel, litt av gangen. Jobb raskt sammen deigen. La den hvile i kjøleskapet i 10 min.
3. Kjevle ut deigen til en rektangel, ca 30 x 40 cm, på et melet bakebord. Bruk et kaldt kjevle.
4. Del kjølekapskaldt smør i 10–12 skiver. Legg dem på den ene deighalvdelen. Etterlat en fri kant på 2–3 cm. Brett opp kantene over smøret. Brett deretter over den frie halvdelen. Klyp til kantene. Vri deigen en kvart omdreining slik at du har den brettede kanten mot deg. Kjevle forsiktig ut deigen til en rektangel igjen, ca. 2 cm tykk.
5. Brett deigen i tre deler (et treslag) og vri den en kvart omdreining slik at du har skjøten mot deg. Kjevle nok en gang ut deigen til et rektangel og brett den deretter sammen i tre deler. Kjevle ut og brett den sammen ytterligere to ganger og legg den deretter sammenbrettet og tildekt i kjøleskapet i ca 15 min.
6. Fyll: Hell melken i en bakebolle og visp i marsanpulveret. La det stå kaldt i ca 15 min.
7. Ta ut deigen og kjevle den ut til en ca 1 cm tykk rektangel. Skjær 1–1 1⁄2 cm brede remser. Tvinn og snurr dem sammen til åttetall. Legg dem på et bakebrett med bakepapir. La dem heve under en bakeduk i ca 30 min. Sett ovnen på 225 grader.
8. Legg en klikk vaniljekrem i den ene halvdelen av åttetallet og en klikk syltetøy i den andre halvdelen. Stek brødene midt i ovnen i 8–10 min. La dem avkjøles på en rist.
9. Garnering: Bland melis og litt vann til en tykk glasur og sprøyt den på wienerbrødene.