/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Asparges med posjert egg og hollandaisesaus120 g smør1 sitron6-8 asparges2 egg 1 ts eddik Gressløk
Fremgangsmåte1. Smelt en spiseskje smør i en stekepanne.2. Skyll og skjær bort roten på aspargesen og legg dem i en stekepanne på middelsvarme og stek i ca 4–5 minutter. Salte, pepre og hell på en skvett sitron over aspargesen.3. Smelt 100 gram smør i en kasserolle.4. Separer en eggegule fra eggehviten og legg i eggegulen i en bolle eller beholder. Ha deretter i 1 ts vann, 1 ts sitronjuice og salt. Bruk en stavmikser og miks på høy hastighet. Begynn sakte å helle ned det smelta smøret. Bland til alt smøret er borte og sausen har tyknet.5. Fyll en stor kasserolle med vann og la vannet koke opp. Ha i et helt egg med litt eddik på i en skål. Når vannet har gått opp i temperatur i kasserollen, rør rundt i vannet slik at det blir en bevegelse i form av en virvel, og legg forsiktig oppi egget i midten av kasserollen. Stopp forsiktig vannets bevegelse mens egget tilberedes. egget skal tilberedes i ca fire minutter.6. Legg opp asparges på en tallerken og server egget ovenpå og hell over hollandaisesausen. Topp med litt salt, pepper og gressløk. Bon apetit!

Asparges med posjert egg og hollandaisesaus

Asparges med posjert egg og hollandaisesaus, en rett som kombinerer sprø friskhet fra stekte asparges med det kremete pocherte egget, toppet med en smaksrik hollandaisesaus. Imponer gjestene dine ved neste sammenkomst med denne fantastisk gode forretten. Hos oss på Cervera finner du oppskriften og alt tilbehøret du trenger.
Asparges med posjert egg og hollandaisesaus
Ingredienser
120 g smør
1 sitron
6-8 asparges
2 egg
1 ts eddik
Gressløk

Fremgangsmåte

1. Smelt en spiseskje smør i en stekepanne.
2. Skyll og skjær bort roten på aspargesen og legg dem i en stekepanne på middelsvarme og stek i ca 4–5 minutter. Salte, pepre og hell på en skvett sitron over aspargesen.
3. Smelt 100 gram smør i en kasserolle.
4. Separer en eggegule fra eggehviten og legg i eggegulen i en bolle eller beholder. Ha deretter i 1 ts vann, 1 ts sitronjuice og salt. Bruk en stavmikser og miks på høy hastighet. Begynn sakte å helle ned det smelta smøret. Bland til alt smøret er borte og sausen har tyknet.
5. Fyll en stor kasserolle med vann og la vannet koke opp. Ha i et helt egg med litt eddik på i en skål. Når vannet har gått opp i temperatur i kasserollen, rør rundt i vannet slik at det blir en bevegelse i form av en virvel, og legg forsiktig oppi egget i midten av kasserollen. Stopp forsiktig vannets bevegelse mens egget tilberedes. egget skal tilberedes i ca fire minutter.
6. Legg opp asparges på en tallerken og server egget ovenpå og hell over hollandaisesausen. Topp med litt salt, pepper og gressløk. Bon apetit!