/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Swedish Grace

Swedish Grace er unektelig en porselensklassiker og finnes i dag i mange hjem i både Sverige og verden. Serien ble først lansert under navnet Nationalserviset 1930. Nasjonalserviset var et servise i klar hvit, dekorert med en stilren gullkant.
Swedish Grace
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
124 produkter
40 av 124 produkter
I 2001 fikk serviset det navnet som det går under i dag - Swedish Grace.

Louise Adelborg

Porselensserien ble laget av Louise Adelborg som jobbet på Rörstrand fra 1915-1971. Louise Adelborg utdannet seg med en fordypning på mønstertegning ved Högre kunstindustrielle skolen i 1906-1909, og begynte å frilanse som dekordesigner for Rörstrand noen år etter. 
Adelborg hadde i tillegg en stor interesse for broderi og jobbet ideelt med å lage tekstiler for kirken. Kanskje kan man også ane henne sinteresse for broderi i designet hennes av porselen. Swedish Grace som er en av hennes mest verdsatte serviser, har et vakkert reliefmønster, noe man også finner igjen i tekstilkunst.
Louise Adelborg går under navnet “Rörstrands grand old lady”, og det med god grunn etter hennes mange år på Rörstrand med mange verdsatte design bak seg.

Naturen som inspirasjon

Mønsterstrukturen er inspirert av hveteaks. Naturen var generelt en veldig stor inspirasjonskilde for Adelborg når hun designet. Swedish Grace er nedstrippet og i tillegg til å speile naturens skjønnhet, har den også et klassisk skandinavisk design på en slik måte at den er nedstrippet og enkel. Med Adelborgs populære serie får du et elegant design med mye omtanke og følelse bak.

Ulike farger og deler

Porselensserien har i dag flere ulike farger som kan være fine å dekke bordet med både hver for seg og sammen. 
Porselensserien finnes i dag i fargene:
  • Swedish Grace Snø (hvit)
  • Swedish Grace Is (lyseblå)
  • Swedish Grace Rose (rosa)
  • Swedish Grace Stein (grå)
  • Swedish Grace Eng (lysegrønn)
  • Swedish Grace Midnatt (blå)

Ulike deler

Flere forskjellige deler har blitt lagt til siden serviset ble utviklet første gang. I dag finnes serviset blant annet i delene tallerken, dyp tallerken, asjett, oppleggingsfat, kaffekopp, tekopp, krus uten hank, eggeglass, kakefat, sausekanne og melkekanne i serien. Det finnes med andre ord deler for alle anledninger, både til hverdags og til fest. Det at porselenet tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, gjør at det har blitt en hverdagsfavoritt hos mange.

Swedish Grace Winter

Swedish Grace Winter er det perfekte alternativet til julebordet og gløggen. Winter prydes av et design fyllt av granbar, misteltein og snøfnugg og finnes i blant annet tallerkener, skåler og gløggkopper. Designeren er Katarina Brieditis.
Det er like vakkert å dekke hele bordet med Winter, som å bare bytte ut noen asjetter med det kanskje ellers hele serviset med glaseringen Snø for å endre følelsen på borddekningen.

Swedish Grace Gala

Swedish Grace Gala ble produsert i forbindelse med seriens 90-årsjubileum. Serien er med sin elegante gullkant inspirert av Nationalserviset og en fantastisk hyllest til porselensserien som er like verdsatt i dag som for 90 år siden. Ved å kjøpe deler fra serien kan du være ganske sikker på at du har investert i noe som vil bli verdsatt av flere generasjoner framover.