/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alvar Aalto Collection

Mest kjent i Alvar Aalto Collection er den ikoniske vasen. Denne berømte vasen fra Iittala kalles også Savoy vase eller Iittala tulipanvase. Alvar Aalto vasen finnes i mange ulike størrelser og farger.
På Cervera har vi også skåler og lyslykter med dette vakre bølgemønsteret.
Alvar Aalto Collection
Alvar Aalto Collection
På lager
Varemerke

    A

  • B

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
42 produkter
40 av 42 produkter

Alvar Aalto vase

Alvar Aalto vasen er en av de mest kjente glassgjenstandene i verden. Glassvasen i Alvar Aalto Collection har gjennom årene blitt et symbol for skandinavisk og tidløst design med sin bølgete form, aalto betyr nettopp bølge på finsk. De sies å være inspirert av Finlands mange sjøer, da opphavsmannen til Alvar Aalto Collection-vase, Alvar Aalto, er en av Finlands mest kjente designere.
Alvar Aalto designet denne vasen i 1936 og året etter gjorde den stor suksess da den ble presentert på verdensutstillingen i Paris. Siden den gang har Alvar Aalto-serien blitt utvidet med mange forskjellige farger og størrelser, men formen på Savoy-vasen er tidløs og har ikke endret seg.

Iittala glassvase Savoy-vasen

Den ikoniske glassvasen fra Iittala kalles i tillegg til Alvar Aalto-vasen, også for Savoy-vasen. Dette for at Alvar Aalto, sammen med sin kone Aino Aalto, innredet restauranten Savoy i Helsingfors i 1937 med blant annet denne vasen. Derfor har den fått navnet etter restauranten som er åpen til og med den dag i dag.

Størrelser på vasene

Vasene som inngikk i innredningen av Savoy var 15 cm høye, men i dag finnes det flere forskjellige størrelser i Alvar Aalto Collection. Alvar Aalto vase 16 cm er mest vanlig, men den finnes i alt fra en stor på 27 cm til en liten vase på 12 cm.

Iittala tulipanvase

Kronen i Alvar Aalto Collection har alltid vært vasen. Gjennom årene har den blitt en av de mest kjente glassvasene i verden. Mange bord har blitt prydet med den bølgete glassvasen fra Iittala fylt med snittblomster. Tulipaner har blitt den blomsten som først og fremst forbindes med å ha i vasen. Til den grad at glassvasen i dag går under kallenavnet tulipanvasen.

Hvilke farger finnes det?

Da Iittalas bølgevase kom ut på markedet ble den lansert i fem forskjellige farger og gjennom årene har det kommet ut enda flere farger. Alvar Aaltos vase feiret for eksempel 80 år i 2016 med en nydelig jubileumsvase i smaragdgrønn farge som er litt lysere i fargen enn den klassiske mosegrønne vasen.
I vårt sortiment finner du fargene klar, lin, mosegrønn, opal, tranebær, kobber, grå, mørkegrå, ultra marineblå og havblå.

Skål som matcher vasen

I løpet av årene har det blitt lansert forskjellige glassprodukter i Alvar Aalto Collection. I dag finnes det også Alvar Aalto skåler i ulike størrelser, fra de minste skålene som er 7,5 cm og er perfekte til snacks, oliven og annet småplukk, til en større skål på 19,5 cm som du kan bruke til forretter, ha lys i eller noe annet du synes er fint.

Bølgemønstret lyslykt

I kolleksjonen inngår bølgemønstrede glasskulpturer som er spesielt egnet å ha lys i. De fantastiske Iittala lyslyktene har det bølgete mønsteret som kjennetegner hele kolleksjonen og passer like godt som lykt for telys for seg selv eller matchet med øvrige produkter i Iittalas glasskolleksjon.

Gavesett

At alle produkter i denne kolleksjonen både er fine og tidløse, enten for seg selv eller sammen, gjør at de er perfekte som gaver. Enten du skal gi bort en bryllupsgave, bursdagsgave eller gave til ansatte og medarbeidere er Alvar Aalto-produkter et sikkert kort. Det finnes også flere vasesett og gavesett fra Iittala som du kan kjøpe hos Cervera, som er veldig populære å få.

Du finner Alvar Aaltos designklassikere hos Cervera

Hos oss på Cervera finnes et stort antall produkter til gode priser. Alt fra den minste lyslykten på 7 cm til en skikkelig stor Savoy vase på 27 cm. Disse glassgjenstandene fra Iittala finnes i flere forskjellige farger og har alle den samme nydelige bølgete formen.