/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vaniljeis4 porsjoner1 vaniljestang1 dl melk (3%)2 dl kremfløte4 eggeplommer1 dl ekstra fint sukker eller melis
Fremgangsmåte1. Skjær et snitt langs vaniljestangen og skrap ut frøene ned i en kasserolle. Hell i melken og fløten og legg også i vaniljestangen. La det bli ordentlig varmt uten å koke.2. Visp eggeplommer og sukker til en luftig røre. Hell melkeblandingen over eggeblandingen og visp sammen. Hell alt tilbake i kasserollen og varm til blandingen har en temperatur på 85 grader. Ta av kasserollen fra varmen og la iskremrøren avkjøles helt. La den stå i kjøleskapet i ca 2 timer.3. Hvis du ikke har en iskremmaskin, hell røren i en rundbunnet skål av plast eller metall og sett den inn i fryseren. Ta ut isen etter 30 minutter og visp den med en håndmikser. Gjør det samme etter ytterligere 30 minutter og enda en gang, kanskje til og med to ganger til, slik at du får en ordentlig fin konsistens på isen. Isen er klar etter ca 4 timer.4. Server gjerne isen med friske bær, ristede nøtter, ristet kokos eller fint strøssel.

Vaniljeis

Opplev gleden av å lage din egen hjemmelagde vaniljeis med denne enkle oppskriften. Med bare noen få ingredienser kan du skape en herlig kremet iskrem med den naturlige og delikate smaken av vanilje.
Vaniljeis
Ingredienser
4 porsjoner
1 vaniljestang
1 dl melk (3%)
2 dl kremfløte
4 eggeplommer
1 dl ekstra fint sukker eller melis

Fremgangsmåte

1. Skjær et snitt langs vaniljestangen og skrap ut frøene ned i en kasserolle. Hell i melken og fløten og legg også i vaniljestangen. La det bli ordentlig varmt uten å koke.
2. Visp eggeplommer og sukker til en luftig røre. Hell melkeblandingen over eggeblandingen og visp sammen. Hell alt tilbake i kasserollen og varm til blandingen har en temperatur på 85 grader. Ta av kasserollen fra varmen og la iskremrøren avkjøles helt. La den stå i kjøleskapet i ca 2 timer.
3. Hvis du ikke har en iskremmaskin, hell røren i en rundbunnet skål av plast eller metall og sett den inn i fryseren. Ta ut isen etter 30 minutter og visp den med en håndmikser. Gjør det samme etter ytterligere 30 minutter og enda en gang, kanskje til og med to ganger til, slik at du får en ordentlig fin konsistens på isen. Isen er klar etter ca 4 timer.
4. Server gjerne isen med friske bær, ristede nøtter, ristet kokos eller fint strøssel.

Legg igjen en anmeldelse