/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

To dager før nyttår:
Røkt iskrem

Røkt iskrem

Ingredienser

Den klassiske røyksmaken kan enkelt oppnås hjemme med en røykpistol. Det gir også en moden og spennende smak til desserter og løfter dem til en smakopplevelse utover det vanlige. Vi tør gjette at ikke mange av gjestene dine har blitt tilbudt røkt iskrem før!
200 g kirsebær
30 ml bourbon
250 ml melk
200 ml kremfløte
3 eggeplommer
150 g sukker
en klype salt
10 g smør
2 ts sitronsaft
Røykflis/spon med smak av Applewood
Røkt iskrem
To dager før nyttår:
Halvér kirsebærene og mariner i bourbon over natten.
Dagen før nyttår:
Kirsebærene
Hell av kirsebærene, men spar væsken. Smelt smør i en stekepanne over middels varme. Tilsett kirsebærene og surr til dem er myke, ca 8 minutter. Hell på bourbon og kok bort alkoholen. Tilsett en tredjedel av sukker og sitronsaft. Kok over middels varme i 5-8 minutter. Hell av kirsebærene, men spar saften. Sett både kirsebær og juice i kjøleskapet.
Iskremen
Varm opp melk og fløte i en kjele til den akkurat begynner å ryke.
Bland eggeplommer, to tredjedeler av sukkeret og saltet i en bolle. Tilsett den varme melkeblandingen i en jevn strøm og visp samtidig. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til 75 grader. Rør kontinuerlig. Hellopp i en ren bolle og dekk med plastfolie.
Før inn slangen fra røykpistolen under plastfolien og røyk iskremen. Sett inn, med røyken igjen, i kjøleskapet i ca 5-10 minutter. Røyk deretter røren igjen. La røren hvile i kjøleskapet over natten.
På nyttårsaften
Alternativ 1: Lag iskremen i en ismaskin og tilsett kirsebær og kirsebærjuice ca 1 minutt før isen er klar. Sett i fryseren til det er på tide å servere
Alternativ 2: Hvis du ikke har en ismaskin, kan du sette iskremen i fryseren i en krukke med lokk. La isen stå i minst 4 timer. Rør om en gang hver halvtime de to første timene.

Legg igjen en anmeldelse