/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Orientalsk ShakshukaTil 2 porsjoner400 g knuste tomater4 økologiske egg1 hakket rød paprika5 hakkede kirsebærtomater1 ss kaldpresset kokosolje1 ss harissa2 ts tomarpuré2 finhakkede hvitløksfedd1 ts koriander1 ts spiskummin1 ts honningSalt og pepperTIL SERVERINGMatlagingsyoghurtBrødFrisk koriander
Fremgangsmåte1. Varm opp kokosoljen i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt og pepper og stek på middels høy varme 6-7 minutter. 2. Hell på de knuste tomatene og la putre med de andre ingrediensene i stekepannen i cirka 10 minutter.3. Lag fire små groper i sausen med en tresleiv og knekk ned ett egg i hver grop. La putre i cirka 8 minutter slik at eggehviten stivner mens eggeplommen fortsatt er litt rennende. 4. Ta bort fra platen og server rettt fra stekepannen med frisk koriander, yoghurt og mykt brød.Tips!

Orientalsk Shakshuka

Få en eksotisk smaksopplevelse med vår oppskrift på Orientalsk Shakshuka. Med knuste tomater, herlige krydder, toppet med egg og servert med matlagingsyoghurt og frisk koriander, vil denne retten fylle kjøkkenet ditt med nydelige aromaer. Prøv denne enkle oppskriften for en smakfull frokost eller brunchopplevelse som garantert vil glede dine smaksløker.
Shakshuka
Ingredienser
Til 2 porsjoner

400 g knuste tomater
4 økologiske egg
1 hakket rød paprika
5 hakkede kirsebærtomater
1 ss kaldpresset kokosolje
1 ss harissa
2 ts tomarpuré
2 finhakkede hvitløksfedd
1 ts koriander
1 ts spiskummin
1 ts honning
Salt og pepper

TIL SERVERING
Matlagingsyoghurt
Brød
Frisk koriander

Fremgangsmåte

1. Varm opp kokosoljen i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk, paprika, tomat, tomatpuré, harissa, spiskummin, salt og pepper og stek på middels høy varme 6-7 minutter.
2. Hell på de knuste tomatene og la putre med de andre ingrediensene i stekepannen i cirka 10 minutter.
3. Lag fire små groper i sausen med en tresleiv og knekk ned ett egg i hver grop. La putre i cirka 8 minutter slik at eggehviten stivner mens eggeplommen fortsatt er litt rennende.
4. Ta bort fra platen og server rettt fra stekepannen med frisk koriander, yoghurt og mykt brød.
Tips! En belagt stekepanne er til for fettfattig steking på lav temperatur noe som gjør den til et smart og sunt valg på kjøkkenet.

Legg igjen en anmeldelse