/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lavendel-latte
Gjør detteTilbered kaffen. Om mulig, bryg den med malt kardemomme. Ha lavendelkvistene i melken og skum den. Hvis du ikke har maskin, går det bra å varme opp melken på komfyren og vispe med en batteridrevet melkeskummer. Ikke la det koke, da blir det ikke fint, luftig skum.Fisk ut kvistene (og evt bladene) når du er ferdig med å skumme melken.Start med å helle kondensert melk i kruset. Fyll på med kaffen og hell deretter den skummede melken forsiktig i. Topp med en vakker kvist av lavendel på toppen av koppen før servering. Nyt i skyggen i fred og ro med en kardemommeskorpe!BakgrunnLavendel, den trofaste vennen som står støtt i sol, vind og karrig land. Denne historiske planten som har hatt utallige bruksområder, ikke minst som en helbredende urt. Den sies å være krampeavløsende og beroligende, og er det ikke akkurat det du vil ha i livet på en høysommerdag. Fred og ro! Denne kaffen nytes best i skyggen av et tre, helt fri for mobiler og andre distraksjoner. Akkompagnert av fuglesang og vinden som suser gjennom bladene. Veldig godt sammen med en kardemommeskorpe! Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Lavendel-latte

Ingredienser

10-20 cl espresso eller sterk brygget kaffe (hvis du brygger kaffen, legg kvernet kardemomme i kaffepulveret. Nam!)
20 cl skummet melk
3-4 kvister lavendelblom, for enda mer smak, legg til litt lavendelblader også (jeg har vanligvis kvistene lange, så du kan røre rundt med dem)
1 ts kondensert melk (kan ekskluderes)
Gjør dette
Tilbered kaffen. Om mulig, bryg den med malt kardemomme. Ha lavendelkvistene i melken og skum den. Hvis du ikke har maskin, går det bra å varme opp melken på komfyren og vispe med en batteridrevet melkeskummer. Ikke la det koke, da blir det ikke fint, luftig skum.
Fisk ut kvistene (og evt bladene) når du er ferdig med å skumme melken.
Start med å helle kondensert melk i kruset. Fyll på med kaffen og hell deretter den skummede melken forsiktig i. Topp med en vakker kvist av lavendel på toppen av koppen før servering. Nyt i skyggen i fred og ro med en kardemommeskorpe!
Bakgrunn
Lavendel, den trofaste vennen som står støtt i sol, vind og karrig land. Denne historiske planten som har hatt utallige bruksområder, ikke minst som en helbredende urt. Den sies å være krampeavløsende og beroligende, og er det ikke akkurat det du vil ha i livet på en høysommerdag. Fred og ro! Denne kaffen nytes best i skyggen av et tre, helt fri for mobiler og andre distraksjoner. Akkompagnert av fuglesang og vinden som suser gjennom bladene. Veldig godt sammen med en kardemommeskorpe!
 
Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Legg igjen en anmeldelse