/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kaffe Berta
Gjør dette Brygg kaffe som du pleier, pisk fløten mens kaffen brygger. Mortle sukkeret med kardemommen. Mål opp kaffen, Xanten og Baileysen i koppen. Topp med en ordentlig klikk krem ​​og en teskje av det blandede sukkeret og kardemommen. Serveres etter et kveldsbad eller en høstkveld på verandaen. Gjerne i godt selskap! Bakgrunn Du kjenner de barndomsminnene som etser seg fast, slik at du vet at du vil være i stand til å plukke dem frem fra minnet resten av livet. Slikt forhold har min kjære mor til de syltede pærene med krem som oldemor Berta alltid lagde. Hvis du var veldig heldig, hadde noe av sukkeret fra syltingen klumpet seg sammen på pærene. Så spiste man sin lille tallerken ømt i total stillhet, mens Berta surret videre på kjøkkenet. Denne drinken er en hyllest til oldemor Berta, til moren min og til alle andre som printer inn magiske barndomsminner hos sine små.Smaker som en blanding av kaffe, syltede pærer og glatt krem ​​eller som en pæresplitt som noen sier. Varmer godt etter et kveldsbad eller etter en høstdag i hagen! Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Kaffe Berta

Ingredienser

20 cl filterkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 ss vispet fløte
1 ts kokossukker eller farinsukker
½ krm malt kardemomme
Gjør dette
 
Brygg kaffe som du pleier, pisk fløten mens kaffen brygger. Mortle sukkeret med kardemommen. Mål opp kaffen, Xanten og Baileysen i koppen. Topp med en ordentlig klikk krem ​​og en teskje av det blandede sukkeret og kardemommen. Serveres etter et kveldsbad eller en høstkveld på verandaen. Gjerne i godt selskap!
 
Bakgrunn
 
Du kjenner de barndomsminnene som etser seg fast, slik at du vet at du vil være i stand til å plukke dem frem fra minnet resten av livet. Slikt forhold har min kjære mor til de syltede pærene med krem som oldemor Berta alltid lagde. Hvis du var veldig heldig, hadde noe av sukkeret fra syltingen klumpet seg sammen på pærene. Så spiste man sin lille tallerken ømt i total stillhet, mens Berta surret videre på kjøkkenet. Denne drinken er en hyllest til oldemor Berta, til moren min og til alle andre som printer inn magiske barndomsminner hos sine små.
Smaker som en blanding av kaffe, syltede pærer og glatt krem ​​eller som en pæresplitt som noen sier. Varmer godt etter et kveldsbad eller etter en høstdag i hagen!
 
Foto og oppskrift: Matilda "Tillevill" Törnqvist - Instagram: @_tillevill_

Legg igjen en anmeldelse