Vilkår

Hasselbackpotet med løyrom og smetana

0 stjerner
Oppskrift: Helena Lyth

Ingredienser

For 12 snitter

12 små delikatessepoteter
Smør
Fingersalt

1 liten rødløk
1 dl smetana
Valgfri rom (f.eks. løyrom eller stenbitsrom) 
Dill til garnering

Sett ovnen på 225 °C.

Skrell potetene. Skive dem deretter tynt, men ikke hele veien igjennom. Et tips er å legge dem på en tresleiv og skjære ned til kanten! Sett dem i en smurt form. 

Høvle på en skive smør på hver potet og krydre med fingersalt. 

Bak i ovnen i ca.30 minutter, til de er vakkert gyldne, øs på smøret innimellom. 

Mens potetene bakes hakker du rødløk fint og kniper av noen dilltopper. 

Når potetene er ferdige topper du med en klikk smetana, hakket løk, rom og dill! 

Server med en gang. 

Inspirasjon

Legg igjen en omtale

Evaluering

Hasselbackpotet med løyrom og smetana

For 12 snitter

12 små delikatessepoteter
Smør
Fingersalt

1 liten rødløk
1 dl smetana
Valgfri rom (f.eks. løyrom eller stenbitsrom) 
Dill til garnering

/contentassets/24f7a35a116d45bf9b8918233f4f95ad/51_cervera_vintage_nyaer.jpg

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.