/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Fudge med pekannøtter & tranebærCa 50-60 biter6 dl strøsukker4 dl kremfløte2 dl lys sirup5 ss kakao120 g (ca 2 dl) pekannøtter120 g (ca 2 dl) tørkede tranbær3 ss smør2 ts ekte vaniljepulver
Fremgangsmåte1. Bland strøsukker, fløte, sirup og kakao i en tykkbunnet kasserolle. Rør rundt meste delen av tiden. Kok i ca 40 minutter til blandingen når 120-125 grader og røren består kuleprøven (drypp i en dråpe i iskaldt vann og prøv å rulle den mellom fingrene). Ta av fra kokeplaten.2. Hakk de tørkede tranbærene og pekannøttene og rør ned sammen med smør og vaniljepulver. Visp rundt godt i noen minutter og hell deretter den varme røren i en bakepapirkledd form (15x20cm). 3. La den avkjøles i romstemperatur og så stivne i kjøleskap. Del med skarp kniv i ønsket størrelse.

Fudge med pekannøtter & tranebær

Fudge med pekannøtter & tranebær
Ingredienser
Ca 50-60 biter

6 dl strøsukker
4 dl kremfløte
2 dl lys sirup
5 ss kakao
120 g (ca 2 dl) pekannøtter
120 g (ca 2 dl) tørkede tranbær
3 ss smør
2 ts ekte vaniljepulver

Fremgangsmåte

1. Bland strøsukker, fløte, sirup og kakao i en tykkbunnet kasserolle. Rør rundt meste delen av tiden. Kok i ca 40 minutter til blandingen når 120-125 grader og røren består kuleprøven (drypp i en dråpe i iskaldt vann og prøv å rulle den mellom fingrene). Ta av fra kokeplaten.
2. Hakk de tørkede tranbærene og pekannøttene og rør ned sammen med smør og vaniljepulver. Visp rundt godt i noen minutter og hell deretter den varme røren i en bakepapirkledd form (15x20cm). 
3. La den avkjøles i romstemperatur og så stivne i kjøleskap. Del med skarp kniv i ønsket størrelse.

Legg igjen en anmeldelse