![Fudge med pekannøtter & tranebær](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/f27f2445b42953abf36110e6978fc72ace3baf4a-600x450.jpg)
Fremgangsmåte1. Bland strøsukker, fløte, sirup og kakao i en tykkbunnet kasserolle. Rør rundt meste delen av tiden. Kok i ca 40 minutter til blandingen når 120-125 grader og røren består kuleprøven (drypp i en dråpe i iskaldt vann og prøv å rulle den mellom fingrene). Ta av fra kokeplaten.2. Hakk de tørkede tranbærene og pekannøttene og rør ned sammen med smør og vaniljepulver. Visp rundt godt i noen minutter og hell deretter den varme røren i en bakepapirkledd form (15x20cm). 3. La den avkjøles i romstemperatur og så stivne i kjøleskap. Del med skarp kniv i ønsket størrelse.
Fudge med pekannøtter & tranebær
![Fudge med pekannøtter & tranebær](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/f27f2445b42953abf36110e6978fc72ace3baf4a-600x450.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Ingredienser
Ca 50-60 biter
6 dl strøsukker
4 dl kremfløte
2 dl lys sirup
5 ss kakao
120 g (ca 2 dl) pekannøtter
120 g (ca 2 dl) tørkede tranbær
3 ss smør
2 ts ekte vaniljepulver
Fremgangsmåte
1. Bland strøsukker, fløte, sirup og kakao i en tykkbunnet kasserolle. Rør rundt meste delen av tiden. Kok i ca 40 minutter til blandingen når 120-125 grader og røren består kuleprøven (drypp i en dråpe i iskaldt vann og prøv å rulle den mellom fingrene). Ta av fra kokeplaten.
2. Hakk de tørkede tranbærene og pekannøttene og rør ned sammen med smør og vaniljepulver. Visp rundt godt i noen minutter og hell deretter den varme røren i en bakepapirkledd form (15x20cm).
3. La den avkjøles i romstemperatur og så stivne i kjøleskap. Del med skarp kniv i ønsket størrelse.