Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Kremete søt og syrlig hvit sjokolade- og bringebærpannacottaTil 4 personerHvit sjokoladepannacotta:150 g hvit sjokolade3 dl fløte3/4 dl sukker½ ts vaniljepulver 2 ts gelatinpulver*2 ss vann1 dl yoghurt, 10%Bringebærpannacotta:200 g bringebær, frossen3 dl fløte1 dl sukker2 ts gelatinpulver*2 ss vannTopping:Bringebær og blåbær10 g hvit sjokolade, revet* Alternativt tilsvarende mengde annet geleringsmiddel
Fremgangsmåte:Sjokoladepannacotta:Bringebærpannacotta:

Kremete søt og syrlig hvit sjokolade- og bringebærpannacotta

Image
Ingredienser
Til 4 personer

Hvit sjokoladepannacotta:
150 g hvit sjokolade
3 dl fløte
3/4 dl sukker
½ ts vaniljepulver
2 ts gelatinpulver*
2 ss vann
1 dl yoghurt, 10%
Bringebærpannacotta:
200 g bringebær, frossen
3 dl fløte
1 dl sukker
2 ts gelatinpulver*
2 ss vann
Topping:
Bringebær og blåbær
10 g hvit sjokolade, revet
* Alternativt tilsvarende mengde annet geleringsmiddel

Fremgangsmåte:

Sjokoladepannacotta:
1. Grovhakk sjokoladen og bland med fløte, sukker og vanilje i en kjele.
2. Kok opp og rør til sjokoladen smelter, sett til side for å avkjøles.
3. Bland gelatinpulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
4. Rør ned yoghurt og smeltet gelatin i fløteblandingen.
5. Fordel pannacotta i fire glass eller små skåler og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
Bringebærpannacotta:
6. Tine bringebærene og bland eller mos jevnt, og la passere gjennom en finmasket sil.
7. Bland saften fra bringebærene med fløte i en kasserolle, kok opp og sett til avkjøling.
8. Bland gelatinepulver med kaldt vann og la svelle i noen minutter. Varm i 30 sekunder slik at gelatinen smelter.
9. Rør den smeltede gelatinen inn i fløteblandingen.
10. Fordel pannacotta i de halvfylte glassene og sett i kjøleskapet for å stivne, ca 4 timer.
11. Ta desserten ut av kjøleskapet 10 minutter før servering, topp med friske bringebær, blåbær og revet hvit sjokolade.