/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Birds 1967 - Designet av Lisa Larson - Nyhet 2024

Birds 1967 - Designet av Lisa Larson - Nyhet 2024
Birds 1967 - Designet av Lisa Larson - Nyhet 2024
Unik nyhet 2024 - Design House Stockholm i samarbeid med Lisa Larson gir en kulturskatt nytt liv når de populære trefuglene Birds 1967 igjen ser dagens lys.

Birds 1967 - en personlig tolkning av sekstitallets fantastiske mønsterverden

På 60-tallet designet den folkekjære svenske kunstneren Lisa Larson en rekke trefugler inspirert av Flower Power og meksikansk håndverk. Idéen til fuglene fikk Lisa Larson da hun bodde i California med familien sin på 60-tallet. Hun fortalte:
“Vi leide et hus ved stranden i Sausalito i nærheten av San Francisco. Vi bodde såpass nær grensen at jeg kom over mengder med stormønstret og fargerikt meksikansk kunsthåndverk. Jeg hadde ikke et keramikkverksted hjemme, men jeg brant av arbeidslyst! Idéen til fuglene oppsto da jeg satt på terrassen vår sammen med barna og malte.”
Lisa Larson kjøpte gouachefarger i glassbokser for å ta med hjem, for den typen sterke plakatfarger fantes ikke i Sverige på 60-tallet. Deretter fant hun en pensjonert snekker i Nora som kunne dreie fuglekroppene i tre. Etter å ha malt fuglene for hånd, prøvde Lisa Larson forgjeves å finne noen som kunne hjelpe henne, men da permisjonen hennes fra Gustavsberg var over gjemte hun bort fuglene sine.
I flere år sto fuglene i Lisa Larsons studio, men nå kommer de ut i produksjon og vi kan glede oss over hennes svært personlige tolkning av sekstitallets fantastiske mønsterverden.

Lisa Larson - en ikonisk designer

Lisa er en av våre aller mest verdsatte designere. Hun jobbet under Stig Lindbergs ledelse i Gustavsberg i 20 år, og hennes keramikkfigurer som forestiller barn, nisser, katter og andre skapninger er ettertraktede samleobjekter som også har gjort henne berømt utenlands.
Når Anders Färdig, grunnleggeren av Design House Stockholm, besøkte Lisa Larsons studio i Nacka for noen år siden, fikk han øye på de fargerike, malte trefuglene som han ikke hadde sett før. Han forteller:
Jeg ble helt slått ut av dem - dette er en kulturskatt som har vært gjemt for verden.
Lisa Larson døde i mars, 92 år gammel.