/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pastoraali

Pastoraali er Arabias elskede servise med blomstrete mønster. Serien er designet av Esteri Tomula og hos oss på Cervera finner du tallerkener, kopper, kanner og skåler i porselen med Pastoraali motiv på.
Pastoraali
Pastoraali

Arabia porselen med blå blomster

Mønstret har i løpet av årene blitt et av det finske designselskapet Arabias mest populære mønsterserier.
Med dens iøynefallende og særegne stil med blå blomster som med en overflod av detaljer, har det elskede motivet prydet tallerkener, kopper og skåler i porselen siden midten av 1900-tallet.

Hva betyr Pastoraali?

Det er et finsk ord som på norsk betyr Pastoral. Pastoral er noe idyllisk, som preges av (landlig) enkelhet og er også en stil innen kunsten. Serien er inspirert av et pastoral dikt med beskrivelser av en vakker natur og fikk navnet sitt deretter.

Hvem har designet Pastoraali?

Motivet er designet av den finske designeren Esteri Tomula (1920-1998). Hun var kjent for å tegne alle mønstrene og formene sine for hånd og lage dem veldig detaljerte. Det kan man også se her.

Hva er det på Pastoraali mønsteret?

Detaljer fra beitemark, enger, busker, fugler og blomster. Inspirasjonen er som sagt hentet fra et pastoral dikt om det idylliske og landlige, noe som gjenspeiles fint i det nydelige mønsteret som pryder serviset.

Arabia Pastoraali tallerkener og skåler

Arabia har i løpet av årene produsert mange fine tallerkener og skåler med det fargerike mønsteret på. I dag finnes det to tallerkener som er 19 og 24 cm i diameter, samt en skål.

Arabia Pastoraali servise

I serien er det også kopper, vaser, eggeglass, kanner og et stort serveringsbrett slik at du kan samle et helt matchende servise i det fantastiske blå Arabia Pastoraali mønsteret, som kan kjøpes på Cervera. Alle disse porselensproduktene tåler i tillegg mikrobølgeovn og kan vaskes i oppvaskmaskin.