/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Paratiisi

Arabias Paratiisi porselen er en klassisk serie fra Arabia der blomster, frukter og bær danner et retro-mønster på tallerkener, krus, kaffekopper og skåler. Arabias paradis motiv finnes både i svart og fargerikt blått og gult design.
Paratiisi
Paratiisi
Finns i lager
Varumärke

    B

  • C

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter

Arabias Paratiisi mønster

Det unike og fremtredende designet har siden 1969 vært en fargeklatt i hjem og på dekkede bord.

Porselenet er inspirert av Edens hage og er en ordentlig designklassiker der blomster og frukter pryder tallerkener, krus, kaffekopper og skåler.

Hvem har designet serviset Paratiisi?

Det er designet av den finske designeren Birger Kaipiainen (1915-1988). Han var en av Finlands mest kjente keramikere og designere og ble kalt “Keramikkens mester” og “Kongen av dekorasjon”.
Han designet porselen som Paratiisi og Sunnuntai for Arabia. Kjennetegnende for disse servisene og hans øvrige mønster er det fargerike med store herlige blomster og frukter på.

Hva er det på Paratiisi mønsteret?

Som med Birger Kaipianens øvrige serviser består det av dristige illustrasjoner av store frukter og bær.
Paratiisi er finsk for paradis og det som avbildes på porselenet skal gi en følelse av nettopp paradiset eller Edens hage.
På det unike mønsteret kan man se blomster, plommer, druer og epler i en herlig kombinasjon.

Arabia Paratiisi Svart

Liker du designet men synes at det er litt for fargerikt, finnes også serviset i dag i en svart versjon. Samme fantastiske utseende, men tallerkener og kopper i et Paratiisi-mønster i svart.
Det nydelige serviset som prydes av mønsteret i både svart og blå farger består i dag av:

Arabia Paratiisi tallerkener og skåler

Siden motivet ble gjeninnført i 1987, har Arabia produsert tallerkener og skåler med det fargerike mønsteret på. I serien kan man finne tallerkener som er 21, 25 og 26 cm i diameter og to skåler på 13 og 17 cm.

Arabia Paratiisi kaffekopp

Andre populære produkter med paradismønsteret er kaffekopper og tekopper. Vil du ha en kopp som skiller seg ut og som du ikke forveksler med noen annens kopp, enten det er på jobben eller hjemme, er en kaffekopp med det svart-hvite eller fargerike Paratiisi designet det perfekte valget!

Arabia Paratiisi servise

Det finnes også matchende boks, kanner og fat slik at du kan få et helt servise i det nydelige mønsteret. Alle disse porselensproduktene fra Arabia tåler mikrobølgeovn og kan vaskes i maskin, slik at de kan brukes hver dag og ikke bare når det skal dekkes på til fest.

Paratiisi - et vakkert retromønster

Mønsteret hadde sin premiere i 1969. Så det er et skikkelig klassisk retromønster som har holdt seg gjennom årene på tross av at det er dristig og fargerikt i sitt design.
Retroporselenet passer perfekt å dekke på med når du skal invitere på lunsj i det grønne på varme sommerdager, for en herlig sommerlig følelse. Men også for å bryte opp Arabias mer klassiske hvite porselen med noen fargerike produkter fra dette serviset når du skal dekke et vakkert festbord.
Eller hvorfor ikke skape et spennende dekket bord ved å blande det svarte og det blå porselenet, siden størrelsene er de samme i hele porselenserien uansett hvilken farge du velger.

Arabia Paratiisi på Cervera

Enten du vil dekke på med hele serviset for en enhetlig borddekking av dette klassiske finske designet eller hvis du heller vil blande det med ensfarget porselen fra Arabia og andre varemerker, finner du alt for borddekkingen din hos oss på Cervera!