/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kantarellpai med timian, rosépepper og chevreDEIG1,75 dl hvetemel1,75 dl grahamsmel75 g romtemperert smør0,75 dl rømmeFYLL300 g kantareller25 g smørSalt og pepper200 g geitost/chevreEGGBLANDING4 egg2 dl fløte2 dl rømme1 ss rosépepper½ ts salt1 bunt frisk timian (ca 0,5 dl blad)Svart pepper
Fremgangsmåte1. Kna deigen noen minutter til en jevn deig og la den ligge i kjøleskapet en stund før den kjevles ut. 2. Smør en paiform og strø litt mel med grahamsmel. 3. Kjevle ut deigen på et melet bord til ca 3 mm tykk og kle formen. Skjær av kantene og prikk med en gaffel. 4. Forbak paibunnen i ca 10 min i 175 grader. La den avkjøles. 5. Smørstek kantarellene i en varm panne, salt og pepre. La de avkjøles. 6. Bland ingrediensene til eggeblandingen uten å vispe for mye. Fyll deretter paiskallet med kantareller og smul over geitosten. Fyll på med eggeblandingen. 7. Stek på 170 grader i ca 30 minutter eller til den har fått en gyldenbrun farge.

Kantarellpai med timian, rosépepper og chevre

Opplev en herlig smakskombinasjon med denne innbydende oppskriften på kantarellpai, beriket med timian, rosépepper og chevre. Denne deilige paien gir deg en eksepsjonell smaksopplevelse og er perfekt for enhver anledning.
Kantarellpai med timian, rosépepper og chevre
Ingredienser
DEIG
1,75 dl hvetemel
1,75 dl grahamsmel
75 g romtemperert smør
0,75 dl rømme
FYLL
300 g kantareller
25 g smør
Salt og pepper
200 g geitost/chevre
EGGBLANDING
4 egg
2 dl fløte
2 dl rømme
1 ss rosépepper
½ ts salt
1 bunt frisk timian (ca 0,5 dl blad)
Svart pepper

Fremgangsmåte

1. Kna deigen noen minutter til en jevn deig og la den ligge i kjøleskapet en stund før den kjevles ut.
2. Smør en paiform og strø litt mel med grahamsmel.
3. Kjevle ut deigen på et melet bord til ca 3 mm tykk og kle formen. Skjær av kantene og prikk med en gaffel.
4. Forbak paibunnen i ca 10 min i 175 grader. La den avkjøles.
5. Smørstek kantarellene i en varm panne, salt og pepre. La de avkjøles.
6. Bland ingrediensene til eggeblandingen uten å vispe for mye. Fyll deretter paiskallet med kantareller og smul over geitosten. Fyll på med eggeblandingen.
7. Stek på 170 grader i ca 30 minutter eller til den har fått en gyldenbrun farge.

Legg igjen en anmeldelse