/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

ChurrosTil 6 personer3 ½ dl vann50 g smør½ ts salt1 ss strøsukker2 ½ dl hvetemel1 egg1 ts nymalt canela eller vanlig kanel½ dl strøsukkerFrityrolje
1.2.3.Nå kommer det vanskelige: å velge om du skal dyppe churrosene dine i sjokolade- eller karamellsaus – eller bare drikke verdens beste varme sjokolade eller kaffe til.

Churros

Churros er et populært bakverk fra Spania som ofte serveres til frokost eller som edessert. Churros er laget av en deig som sprøytes ut i lange strimler og friteres i varm olje til de blir gyldenbrune og sprø. Tradisjonelt serveres churros med en varm sjokoladesaus eller en kald vaniljekrem til å dyppe dem i.
Prøv vår herlige churrosoppskrift og nyt en god spansk søtsak til kaffen.
Churros
Ingredienser
Til 6 personer
3 ½ dl vann
50 g smør
½ ts salt
1 ss strøsukker
2 ½ dl hvetemel
1 egg
1 ts nymalt canela eller vanlig kanel
½ dl strøsukker
Frityrolje
1. Kok opp vann, smør, salt og sukker. Bland i melet og stek i kasserollen i ca 3 minutter på middels varme, til deigen er jevn. Hell deigen i en bakebolle og la den avkjøles noen minutter. Knekk i egget og visp kraftig til deigen blir jevn og myk.
2. Deigen kommer til å svelle når du friterer den, så velg et litt mindre sprøytemunnstykke enn du har tenkt, ca ½ cm bredt, og gjerne med tenner slik at churroen blir fint stripet. Fyll sprøyteposen med deigen. Hvis du vil forberede kan du nå legge posen i kjøleskapet, deigen klarer seg utmerket et par dager.
3. Bland kanel og sukker på et fat. Varm opp frityrolje til ca 180 grader. Har du ikke et termometer, er oljen klar når en klump deig synker fresende til bunnen for å flyte opp igjen med en gang. Klem ut ca 15 cm lange churros, klipp av med en saks og friter dem gyldenbrune. Snu etter ca 2 minutter. Ta opp og legg på tørkepapir. Vend i kanel og sukker. Ferdig!
Nå kommer det vanskelige: å velge om du skal dyppe churrosene dine i sjokolade- eller karamellsaus – eller bare drikke verdens beste varme sjokolade eller kaffe til.

Legg igjen en anmeldelse