/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alt om skjærebrett

Alt om skjærebrett
Alt om skjærebrett
Et skjærebrett er en skikkelig smart investering til kjøkkenet. Den forlenger livet til knivene dine, gjør at matlagingen går lekende lett og ser fin ut på oppvaskbenken! Hvis du tar vare på skjærebrettene dine, kommer de dessuten til å holde veldig lenge.
Tre eller plast?
Bruk kun skjærebrett av tre eller plast. Materialer som marmor eller glass er alt for harde til å skjære på - kniven din kommer til å bli ødelagt. Skjærebrett i plast er praktiske til hverdagslige sysler ettersom de kan vaskes i oppvaskmaskinen. Har du plastskjærebrett i forskjellige farger blir det i tillegg lett å skille fra hverandre hvilken som brukes til hvilken råvare.
Fordelen med skjærebrett i tre, bortsett fra at de er vakre, er at de er et hygienisk valg. Hvis du tar vare på treskjærebrettet ditt på riktig måte, er det til og med mer hygienisk enn skjærebrett i plast! Bakterier trives dårligere i tre og de små sårene som oppstår leger seg selv.
Hvis du kan og har plass, bruk gjerne forskjellige skjærebrett til ulike matvarer. Bruk et skjærebrett i tre til brød, grønnsaker og kjøtt. Bruk skjærebrett i plast til fisk og rå kylling.
Tips! Legg en fuktig oppvaskklut under skjærebrettet når du bruker det for å få det enda mer stabilt.
Vedlikeholdsråd for skjærebrett i tre
  • Olje inn skjærebrettet ditt med parafinolje før du bruker det for første gang og når det begynner å føles tørt.
  • Ikke vask treskjærebrettene dine i oppvaskmaskinen. Fuktigheten som trenger inn, vannets høye temperatur og oppvaskmiddelet sliter på overflatelaget og påfølgende tørking vil føre til at treverket sprekker.
  • Ikke la maten stå og tørke inn på skjærebrettet.
  • Aldri bløtlegg skjærebrett i tre.
  • Hvis treskjærebrettet ditt er skikkelig slitt, kan du slipe det slik at overflaten blir som ny.
  • Du kan reparere dype hakk ved å bløte dem med noen dråper vann, da sveller de igjen.
  • Du kan desinfisere et skjærebrett i tre med eddik, alternativt skrubbe med salt og en rotbørste og la det trekke i 30 min.
Kunnskapen kommer fra Professional Secrets, PS, i samarbeid med profesjonelle kokker.