/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Feir vaffeldagen den 25. mars

Feir vaffeldagen den 25. mars
Feir vaffeldagen den 25. mars
Navnet vaffeldag antas å ha sin opprinnelse i en feil uttale av vårjevndøgn som faller på samme dag. Tidligere på denne tiden av året hadde man større tilgang på egg og melk, derfor laget man mye vafler. Det ser imidlertid ut til at de fleste i dag feirer 25. mars fordi vafler er noe av det beste som finnes. Her har vi derfor samlet alt du trenger for å kunne feire vaffeldagen. Et tips er å oppgradere til et dobbelt vaffeljern - for ingen liker å vente på vaffelen sin!
Ingredienser
ca 4 porsjoner

VAFFLERØRE
3 ½ dl melk
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
50 g smeltet smør, avkjølt

TOPPING
250 g mascarpone
3 ss melis
Finrevet skall av ½ sitron
1 ts ferskpresset sitronsaft
4 fiken
1 dl hakkede pistasjenøtter
Flytende honning

Vafler med mascarpone, fiken, pistasj og honning

1. Visp sammen melk, egg, mel, bakepulver og salt.
2. Tilsett smeltet smør og visp til en jevn røre.
3. Stek vaflene.

4. Bland mascarpone, melis, sitronskall- og juice. Skjær fiken i båter.

5. Del hver vaffel i fire deler. Lag små stabler og topp med mascarponekrem, fiken og pistasjnøtter. Drypp over honning.