/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pastaskole

Pastaskole
Pastaskole
Ingen har vel unngått å få med seg den trendy TikTok-pastaen som du slenger sammen på et blunk? Vil du videreutvikle pastaferdighetene dine og i stedet lage din egne ferske pasta, er denne ultimate pastaguiden noe for deg! Her finner du våre beste tips, sammen med bilder, til hvordan du lager din egne pasta. Og det beste av alt? Det er mye enklere enn du kanskje tror!
I denne oppskriften lager vi pasta med brunet smør, asparges, pistasjenøtter og chèvre - men du kan selvfølgelig velge hvilken saus du vil ha. Grunnoppskriften er den samme!
 • Til fire porsjoner trenger du:
 • 100 g spinat
 • 1 ss olivenolje + mer å steke i
 • 1 egg
 • 2 eggeplommer
 • 1 ss vann
 • 150 g tipo 00
 • 115 g durumhvetemel
 • 75 g smør
 • 2 økologiske sitroner
 • 3 bunter økologisk asparges
 • 3 ss pistasjnøtter, grovt hakkede
 • 150 g chèvre
Pastaskola
Pastaskola
Stek spinaten i olivenolje i noen minutter til den mykner, synker kraftig sammen og er blank. La det avkjøles litt, og bland deretter jevnt med en spiseskje olivenolje og et egg.
Pastaskola
Pastaskola
Bland melet i en bolle. Tøm ut melet i en haug på et bakebrett og lag deretter et hull i midten, stort nok til spinatrøren.
Hell spinat i gropen sammen med ytterligere to eggeplommer og en spiseskje vann og begynn å vispe med en gaffel, først for å blande spinaten, eggeplommer og vann, og visp deretter sakte inn mer og mer mel.
Når spinatrøren er tykk av alt melet, er det på tide å begynne å bearbeide deigen ved å samle den med fingertuppene og deretter gradvis begynne å elte ordentlig med kraft og hele hånden. Trykk og dra med håndbaken gjennom deigen når du elter og fortsett i 10-12 minutter.
Dryss mel på baekbordet om deigen kleber for mye og eventuelt spe på med mer mel om nødvendig, eller noen få dråper vann hvis deigen føles tørr og sprekker. Elt deigen til den er myk, glatt og elastisk. Pakk den deretter inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter i kjøleskapet.
Pastaskola
Pastaskola
Dryss godt med mel både på bakebordet og rullene på pastamaskinen. Det går også bra å kjevle ut pastadeigen med et kjevle, selv om den blir litt annerledes da.
Skjær av et lite stykke deig. Flat ut i en centimeter tykk plate og sørg for at den er melet på begge sider. Kjør gjennom det bredeste trinnet på maskinen og brett deigen til en rektangulær plate. Rull gjennom flere ganger på samme tykkelse, og legg deretter maskinen på et trinn smalere bredde på rullene. Rull gjennom deigen igjen, denne gangen uten å brette deigen. Fortsett på samme måte til deigen er millimeter tynn, gjerne med et par ruller av hver tykkelse, trinn 7 eller 8 på maskinen er passe.
Trim kantene på pastastripen hvis du vil ha en litt penere pasta, sørg for at den er godt melet på begge sider og brett den til et mykt rektangel. Skjær strimler, enten med kniv eller pastakutter i den bredden du vil ha, og brett deretter ut strimlene. Tørk pastaen enten i mykt brettede bunter eller i rette rader på et rent kjøkkenhåndkle. Du kan også henge pastaen over en stol eller lignende.
Spenatpasta
Pastaskola
Trim aspargesen og skjær i ca 2 cm biter. Smelt smøret, og akkurat når skummet stilner, vend ned asparges og zest av begge sitronene. Del en av sitronene og legg begge halvdelene med den kappede overflaten ned i pannen. Salt og stek til aspargesen har myknet litt men fortsatt er sprø, sitronen har blitt karamellisert fint og smøret er brunet og lukter nøtteaktig. Vend ned hakkede pistasjenøtter.
Kok opp en stor gryte med godt saltet vann samtidig og kok pastaen i underkant av et minutt. Løft pastaen rett ned i pannen med aspargesen, hell over litt stivelsesholdig pastavann og la den bli ferdig de siste 30 sekundene i pannen.
Smuldre chèvre over pastaen, mal over litt sort pepper og server umiddelbart. Nyt!