/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inspirasjon til hjemmebaren

Alt for hjemmebaren, bartilbehør, glass & drinkoppskrifter
Inspirasjon til hjemmebaren
Inspirasjon til hjemmebaren
Det er hyggelig å by på festlige drinker når familie og venner kommer på besøk. På denne siden får du inspirasjon til hjemmebaren - hvilke bartilbehør og glass som er fine å ha hjemme.

4 tips til hjemmebaren

  • Pass på å ha det rette bartilbehøret. For å kunne blande forskjellige drinker er det bra å ha for eksempel en shaker, muddler, måleglass (jigger), cocktailskjeer, sitruspresse og isformer hjemme.
  • Ha alltid nok med is tilgjenglig for å holde drinkene kalde. En isknuser og isbøtte kan være bra å ha hjemme.
  • Ha tilbehør som cocktailpinner, drinkparasoll og sitrusfrukter tilgjenglig for å dekorere drinkene dine og gi dem en ekstra touch.
  • Det er bra å ha forskjellig type glass hjemme, for eksempel høye glass, lave glass, champagneglass og vinglass. Glasset kan påvirke opplevelsen av drikken, så velg det rette glasset for den rette drikken.

Shakers

Mange drinker ristes, ofte sammen med is, før de serveres. Til det trenger du en shaker. Den klassiske shakeren kallas for "Boston shaker" og består av et beger og en topp. Når den ristede drinken din skal helles opp, heller du den gjennom en sil. Noen shakere har et ekstra lokk med innebygd sil, men det vanligste er at du bruker en separat.

Rørekanner og barskjeer

En rørekanne, eller et røreglass, bruker du til drinker som skal røres - ikke ristes. Du fyller glasset med drinkingrediensene og is og rører rundt med en barskje. Det spesielle med en barskje er rett og slett at den er veldig lang slik at du kan røre rundt i rørekannen.

Kjølere

Med en kjøler kan du holde flaskene dine kalde også utenfor kjøleskapet. Visse kjølere fyller du med is og så legger du ned de flaskene du vil holde kalde, f.eks. vin, musserende eller øl. Andre kjølere er anpasset etter en enkelt flaske og avkjøles før bruk i kjøleskap eller fryser. Uansett er det en perfekt kompanjong under sommerens varme dager!

Isformer

En lunken cocktail gjør ingen glade. Enten du serverer drinken din "on the rocks" eller uten isbiter kommer antageligvis is til å involveres en eller annen gang i løpet av prosessen. Skal du servere drinken med is kan det være morsomt med større isbiter i en vakker form - kanskje store baller?

Muddler, måleglass, ishakke & bitterflasker

Det finnes massevis av tilbehør til hjemmebaren, men noen av de mest populære er muddler, måleglass, bitterflaske og ishakke. Muddleren bruker du til å mose frukter og bær rett i glasset eller shakeren. Måleglasset er til for å måle opp drikken slik at du får rett proporsjoner og bitterflasken brukes for å addere smaksettere (bitters) som du bare trenger noen dråper av. Ishakken bruker du hvis du fryser store blokker med is og hakker opp selv!

Serveringsvogn

Serveringsvognen er ikke et must for hjemmebaren - men den er veldig fin å se på. En innredningsdetalj som har blitt veldig populær de siste årene der du kan oppbevare det du trenger til hjemmebaren din sammen med flasker og glass.

Glass til hjemmebaren

For å kunne blande forskjellige typer drinker er det bra å ha tre ulike sorter glass hjemme.
  • Høye glass (highballglass) er fine å bruke til drinker som har mye innhold og is i seg, som mojitos og gin tonic.
  • Lave glass (Old Fashioned-glass) passer å brukes til drinker som serveres uten is, som whiskey sour eller negroni.
  • Martiniglass som brukes til å servere Martini, Cosmopoliten eller lignende drinker i.
Utover disse glassene er det i tillegg bra å ha champagneglass, vinglass og ølglass i hjemmebaren din.