Vilkår

Vil du vise priser med eller uten mva.?

Skultuna

Skultuna var pionærer innen svensk design og i 1896 ble kunstneren og designeren Carl Hjalmar Norrström ansatt ved bruket. Under hans periode som kunstnerisk leder mottok Skultuna flere utmerkelser, blant annet gullmedaljer for beste design under verdensutstillingene i Stockholm 1897 og i Paris i 1900 for en praktfull dåpsfontene som i dag er å finne på Skultunas museum.

Sølvsmeden Pierre Forssell var aktiv fra 1950-1970-tallet, og med sin stramme elegante design ble Forssell stildannende for den spirende moderne designen på Skultuna. På 1970- og 80-tallet samarbeidet Skultuna med Sigvard Bernadotte, som utviklet en produktlinje til det dekkede bordet.

I dag, når design står i fokus, fortsetter Skultuna sin 400 år gamle tradisjon med å produsere gjenstander av beste kvalitet, da i samarbeid med spennende designere fra den svenske og internasjonale designeliten som Thomas Sandell og Claesson Koivisto Rune. Sist ut er den italienske designeren Luca Nichetto med produktene Timeline, som hadde sin premierevisning under møbelmessene i Stockholm og Milano våren 2011.

Skultuna Messingsbruk Skultuna Messingsbruk

Har vi lov til å by på en kake?

For å ge deg best mulige opplevelse på denne side, bruker vi såkalte cookies (kaker). Det er små tekstfiler som spares i datorn eller telefonen din og ger oss informasjon om hvordan du bruker siden vår. De hjelper også til å forbedre oss. Om du fortsetter in på denne siden tillater du dette.

Her kan du lese mer om cookies.