/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ostindia Svart

Rörstrands Ostindia er allerede kjent - og nå kommer den ikoniske serien i en elegant svart modell! Serviset Ostindia fra Rörstrand har med sine klassiske blomster mot hvitt porselen blitt en stor favoritt verden over, og har til og med blitt kåret til århundrets servise av det svenske folket. Nå er det altså på tide med en ny oppfølger.
Ostindia Svart
Ostindia Svart
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • B

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter
Den klassiske serien Ostindia fra 1932 ble i 2012 utvidet med søskenkolleksjonen Ostindia Floris som ble designet av Caroline Slotte og Anna Lerinde. Det siste tilskuddet er altså Ostindia Svart, og de tre seriene passer utmerket å mikse og matche for å sette et personlig preg på borddekkingen.

Serviset Ostindia Svart

I serviset inngår kaffekopper og tekopper, tallerkener, serveringsskåler og serveringsfat, skåler og dype tallerkener. Det som er helt sikkert er at dette populære mønsteret aldri kommer til å gå av moten, så hvorfor ikke dekke på med både blå og svart?

Kaffekopp

Vakker kaffekopp med hank og tynne kanter som gjør at alt du drikker smaker godt. Kaffekoppen finnes i to størrelser, 30 cl og 40 cl. Den mindre passer kanskje aller best til morgenkaffen eller ettermiddagskaffen, mens den litt større passer seg best til te eller til den trofaste kaffeelskeren. Tåler maskinvask og mikrobølgeovn.

Tallerken

Tallerkenen i svart finnes i to størrelser, 21 cm og 27 cm. Den mindre størrelsen passer utmerket til forrett, dessert eller frokost, mens den større er i den klassiske middagstallerken størrelsen. Tåler både maskinvask og mikrobølgeovn.

Serveringsskål

Ostindia serveringsskål er virkelig kronen på verket på middagsbordet! Kun fantasien setter en stopper for hva som kan serveres fra den herlige skålen.

Serveringsfat

Dette ovale serveringsfatet er både vakkert og praktisk - det tåler nemlig ovnsvarme!

Skål

Skålen på 50 cl passer både til frokostmüslien og suppen. Eller hvorfor ikke som dessertskål? Skålen tåler maskinvask og mikrobølgeovn.

Dyp tallerken

Foretrekker du en flatere tallerken til suppen eller yoghurten? Da er denne dype tallerken et riktig valg.

Nils Emil Lundström - Ostindias designer og far

Designeren Nils Emil Lundström beskrives som en av Rörstrands mest mangesidige og mangeårige trotjenere. Han ble ansatt allerede i 1986 som mønstertegner og fortsatte i hele 40 år. Han ble kjent for sine malerimotiv til serviser og vaser. Ostindia er en av hans største og mest bestående prestasjoner. Du har vel hørt den fascinerende historien om hvordan serviset ble til..?

Historien om Ostindia

Året var 1745 da et skip på vei til Kina forliste utenfor Gøteborg. En del ting fra skipet klarte å reddes i land. En av de tingene var et porselensskår fra en tallerken, som havnet i et skap hos Rörstrands porselensfabrikk i Stockholm. Der ligger det til sjefens kone ser skåret og synes at de burde lage noe av det. Som sagt så gjort, i 1932 er porselensskåret inspirasjonen når et nytt servise skal utvikles. Det er Nils Emil Lundström som står for jobben. Resten er, som man sier, historie.

Serier

Den svarte varianten er den aller nyeste, men det finnes noen fler. I tillegg til det svarte finner du Ostindia med blått mønster og Ostindia Floris hos oss på Cervera.