/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ostindia Floris

Ostindia Floris ble utviklet av Caroline Slotte og Anna Lerinder i 2012. De fikk i oppgave å gjenoppfinne porselensserien Ostindia. Tolkningen deres resulterte i et vilt bladmønster som sprer seg over porselenet. Ostindia Floris er unektelig en verdig oppfølger og følgesvenn til originalen Ostindia.
Ostindia Floris
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

  • B

Tuoteryhmä
Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
kr
kr
16 produkter
16 av 16 produkter

Ostindia

Originalen Ostindia hentet inspirasjonen sin fra et porselensskår som ble funnet etter at et skip forliste utenfor Gøteborg i 1745. Porselensskåret havnet på Rörstrands porselensfabrikk. Den daværende porselensfabrikksjefens kone så skåret og oppfordret mannen sin til at Rörstrand burde gjøre noe med skårets mønster. Det førte til Rörstrands Ostindia, som ble designet av Nils Emil Lundström.

Ostindia Floris

Porselenet ble en klassiker og i 2012 ble det bestemt at ytterligere en Ostindia-serie skulle utvikles. De som ble forespurt om å utvikle den nye serien var Caroline Slotte og Anna Lerinder.

Caroline Slotte

Slotte er keramikeren som er født i Helsingfors, der hun også utdannet seg til keramiker. Det hun har skapt er å finne på museum, som Museum og Arts and Design i New York og Victoria & Albert Museum i London.
Slotte utviklet mønsteret etter å ha prøvd å forestille seg hvordan hun trodde porselenet hadde sett ut om det ble designet i dag, etter inspirasjon fra det opprinnelige porselensskåret.

Anna Lerinder

Lerinder har flere ganger blitt ansatt av Rörstrand. Hun har utviklet flere populære serier, blant annet Floris. I tillegg til serviser lager hun også kunst for offentlige miljøer. Hun utfører sitt arbeid i Gustavsbergs gamle porselensfabrikk. Målet hennes er å bidra til å gjøre hverdagen vakrere.

Rörstrand Floris deler

Floris finnes i flere deler, blant annet kopper, tallerkener, skåler og eggeglass. Dekk på med Floris til frokost, lunsj og middag.

Kopp 30 cl

Koppene som rommer 30 cl passer like godt til kaffe som til te.

Kopp 40 cl

Den litt større koppen er perfekt som tekopp, men selvfølgelig også for de som heller drikker kaffen sin fra en stor kopp.

Tallerken 20 cm

Tallerkenen på 20 cm fungerer utmerket som asjett og blir fin å plassere på den større tallerkenen, hvis du for eksempel skal servere flere retter, eller som asjett ved siden av.

Tallerken dyp 22 cm

Den dype tallerkenen er perfekt hvis du skal spise suppe, gryte, pasta eller salat. Den har med andre ord mange bruksområder.

Tallerken 27 cm

Den større tallerkenen fungerer like godt til hverdagsmiddagen som til festmiddagen.

Skål 30 cl

Bruk skålen til frokostyoghurten eller forrettssuppen.

Skål 1,5 l

Den større skålen er perfekt som salatskål eller chipsskål.

Eggeglass

Med vakre eggeglass blir frokosten enda finere.

Servietter

Servietter med mønsteret blir prikken over i’en til serviset.

Fin gave

Delene i serien gjør seg like godt på egenhånd, som sammen. Det gjør dem til perfekte gaver. Gi bort til noen som skal flytte hjemmefra eller til brudeparet. Floris er serien som holder over tid og pleier derfor å settes pris på av mange.

Rörstrand porselen

Rörstrand har en lang historie og erfaring med å utvikle porselen.
Rörstrands porselen er slitesterk. Det gjør at de passer utmerket både til hverdags og til fest. Floris kan brukes i mikrobølgeovnen og tåler å vaskes i oppvaskmaskin.