/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Ostindia

Ostindia er det populære serviset fra Rörstrand. Faktisk så populært at det svenske folket ved en avstemning utnevnte det til å være århundrets servise. Det blåblomstrete mønsteret mot den hvite bakgrunnen føles klassisk og tidløst.
Ostindia
På lager
Varemerke

    R

Kategori
Designer
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
31 produkter
31 av 31 produkter
Er du på jakt etter et servise som er hjemmekoselig og elegant på samme tid? I så fall er Ostindia sannsynligvis det riktige valget for deg.

Historie

Året var 1745 da et skip forliste utenfor Gøteborg. Skipet var på vei tilbake til Kina. En del ting fra skipet klarte å reddes i land. En av de tingene var et porselensskår fra en tallerken, som fikk plass i et skap hos Rörstrands porselensfabrikk. Den daværende sjefen Knut Almström hadde besøk av konen sin en dag, og når hun så porselensskåret mente hun at de burde lage noe av det. Knut hørte på konen sin og i 1932 var det porselensskåret som var inspirasjon når et nytt servise skulle utvikles. Mønsteret som ble slik vi er bekjent med i dag, ble tegnet av Nils Emil Lundström.
Det første serviset ble laget av flintgods. Dekoren ble trykket og kanten ble malt for hånd.

Nyproduksjon

I 1988 begynte man med nyproduksjon av serviset, og den ble da laget i feltspatporselen.

Nils Emil Lundström

Mønsterdesigneren Nils Emil Lundström ble ansatt ved Rörstrands porselensfabrikk i 1896 og jobbet der til 1935. Det var Lundström som utviklet det populære mønsteret for Rörstrands servise Ostindia.
Lundström ble født i januar i 1865 i en by som heter Åbyn, som ligger i Västerbotten. Da han hadde uteksaminert seg i Uppsala, dro han til Düsseldorf, noe han gjorde i 1885–1889. Deretter flyttet han til Stockholm for å gå på Konstakademin fra 1889–1892. Deretter flyttet han til Berlin hvor han viet seg til selvstudier i 1892–1894.

Produkter

Ostindia serviset består av tallerkener, asjetter, kopper, skåler og fat. Med Ostindias servise får du et tidløst dekket bord. Mønsteret er like aktuelt i dag som da det ble utviklet. Porselenet passer i leiligheten i byen, like godt som det passer i huset på landet. Det er helt enkelt et servise som kommer til å følge med deg lenge. Serviset passer like godt å dekke med til frokosten som til middagsselskapet.

Tallerken

I serviset finner du flere tallerkener i forskjellige størrelser og varianter. Enten du er på jakt etter en vanlig middagstallerken, en dyp tallerken eller en asjett, finner du det.

Kopp

Det finnes flere forskjellige kopper og krus, anpasset for både kaffe og te. Enten du vil ha en høy kopp eller en lavere kopp, kommer du til å finne noe som passer deg.

Skål

Ostindia har både små og store serveringsskåler. Dessuten kan du også finne både eggeglass og suppeskåler blant servisets alle deler.

Tekanne

Ingen teselskap uten tekanne. Ostindias tekanne blir vakker å sette frem sammen med tekopper og sukkerskål. Er du en tefantast som foretrekker å både starte og avslutte dagen med te? I så fall er det kanskje Ostindias tekanne som er din nye følgesvenn?

Ostindia Floris

I 2012 begynte Ostindia Floris å produseres, etter at Anna Lerinder og Caroline Slotte hadde utviklet et nytt mønster inspirert av originalen. Kombiner gjerne Ostindia med Ostindia Floris.

Ostindia Svart

Ostindia Svart har samme mønster som det klassiske Ostindia serviset, men i stedet for blått mønster, er det svart. Svart er klassisk og sobert og pleier å settes pris på av mange.