/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mon Amie

Design Marianne Westman
Det startet som en skisse laget en regntung midtsommeraften og endte som en designklassiker. Marianne Westmans mønster Mon Amie er i dag en elsket favoritt i mange hjem og det er ikke så rart, mønsteret og fargene er lette å like.
Mon Amie
Mon Amie
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
30 produkter
30 av 30 produkter
I dag finnes alt fra middagstallerken, dyp tallerken, asjett, skål, kopp, melkekanne til tekanne i serien. Fyll hele kjøkkenskapet med Mon Amie kopper og tallerkener eller la porselenet bli en detalj som skiller seg ut sammen med andre kopper og asjetter.
Hos Cervera kan du finne et stort utvalg av Mon Amies porselen, i tillegg til tilhørende tekstiler og servietter.
Mon Amies porselen er den perfekte gaven å gi til en som vil nyte klassisk design i hverdagen. Porselenet pleier å settes pris på at de som liker 50-talls design, som de som liker best samtidsdesign. et klart tegn på mønsterets kontinuerlige aktualitet.

Marianne Westman

Det var på slutten av 1940-tallet at Marianne Westman avbildet den hvite blomsten skvattram, da hun var bare 22 år. Etter at hun hadde tatt eksamen på Kunstlinjen utviklet hun skissen sin på Rörstrand. Blomsten ble koboltblå og serviset fikk navnet Mon Amie. Mon Amie betyr “Min venn” og er et passende navn til et servise som gjør seg like bra både til hverdags og til fest.
Porselenet ble lansert i 1952 og fikk med en gang en stor gjennomslagskraft. Både mønster og farger var noe nytt for tiden, og tydeligvis var det noe mange lengtet etter. Inntil da hadde det meste av porselen på markedet vært ganske mørkt, men med Mon Amie fant hvitt, blått og lekent sin plass i stedet.
Marianne Westman ble ansatt på Rörstrand i Lidköping i 1950 og jobbet der frem til 1971. Under sin tid på Rörstrand produserte hun flere klassikere, blant annet serviset Piknik.
På Rörstrand var Marianne Westman en anerkjent designer som gikk under navnet “porselensmoren”. Etter ansettelsen på Rörstrand jobbet Marianne Westman på andre glassverk i noen år, og gikk deretter over til frilans for å til slutt designe mønstre for familiens tekstilstudio, som hadde blitt startet av hennes søsken Bruno og Inga-Lill Westman på 50-tallet.

Utstillinger

Marianne Westmans serviser finnes i dag utstilt i Sverige på blant annet Rörstrands museum i Lidköping og Nasjonalmuseet og Nordiska museet i Stockholm. Hennes arbeid kan også ses på museer i Helsingborg, Stedelijk Museum i Amsterdam og Faenza Museum i Italia.

Gjenlansering

Mon Amie ble lansert på nytt i 2008, når Marianne Westman fylte 80 år, da med nye former på kopper og fat. Porselenserien er like aktuell i dag som når den ble produsert og når den ble gjenlansert, akkurat slik det skal være med en ekte klassiker. Mon Amies nyproduksjon  fortsetter hele tiden. Eggeglass, kakefat, boks med lokk, melkekanne, brett og oppleggingsfater noen av de produktene som har blitt tilført i og med nyproduksjonen. Kaffekopper og tekopper har fått nye former som passer måten mange drikker kaffen eller teen sin på i dag.
Mon Amies mønster finne sogså på tekstiler og andre produkter. Hvorfor ikke gå til anskaffelse av en paraply, et kjøkkenhåndkle eller servietter i det populære mønsteret?