/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Filippa K

Filippa K er et av Sveriges største motehus og er kjent verden rundt for sitt minimalistiske, skandinaviske design. Siden starten i 2003 har Filippa K navngitt og designet flere serier med kopper, skåler og tallerkener i det umåtelig populære samarbeidet med Rörstrand.
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
1 produkter
1 av 1 produkter
I sortimentet for kaffe- og espressokopper finner du flere forskjellige stilrene mønster og med jevne mellomrom introduseres spennende sesongnyheter. Sammen danner koppene en multifunksjonell serie som er like festlige som hverdagslige praktiske.

Porselen møter tekstil

I det anerkjente samarbeidet mellom Filippa K og Rörstrand har porselenet fått en tekstilfølelse med farger og mønstre som ville passet like godt på Filippa Ks kleskolleksjoner. Det som forener de to varemerkene er interessen for stilrent og tidløst design og ambisjonen å skape holdbare produkter. Det som førte til samarbeidet og den første Filippa K koppen var en nysgjerrighet om hvordan tekstilfølelsen kunne overføres til porselen. Kan porselen fungere som motetilbehør? En ny designklassiker ble født.

Stilrent og enkelt når Filippa K og Rörstrand møtes

Kaffekoppene har alle en unik og individuell karakter, men alle er like stilrene og i enkle farger. Du kan med fordel mikse og matche mønster akkurat som du vil og la dagens humør styre hvilken kopp du velger til morgenkaffen. Blir det kanskje en espresso i dag? Vi har porselen med følgende mønster fra samarbeidet mellom Filippa K og Rörstrand:
  • Deco
  • Lace
  • Ink stripe
  • Net

Materialer, egenskaper og pleie

Rörstrand er til å stole på når det gjelder porselen og dette samarbeidet er ikke et unntak! Koppene rommer 31 cl og passer alle varme drikker som kakao, te og kaffe. De er laget i feltspatporselen som tåler både oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Feltspatporselen

Som de fleste andre av Rörstrands kolleksjoner, er også Filippa K-kolleksjonen laget i feltspatporselen. Det er en klassisk porselenstype som ble fremstilt i Europa allerede på 1700-tallet, men forgjengeren er mye eldre enn det. Feltspatporselen er nemlig en kopi av det kinesiske porselenet som ble fremstilt så tidlig som på 900-tallet. Porselenet er et ekstremt robust materiale og får egenskapene sine av glasuren som legges før brenningen. Når porselenet deretter varmes opp til rundt 1400 grader, smelter det og forvandles til et blankt belegg som beskytter mot smuss og slitasje. Derfor kan du nyte kaffekoppene dine fra Filippa K under mange lange herlige frokoster. Eller hvorfor ikke krølle deg oppi sofaen med en varm kopp te?

Om Filippa K

Idéen om en holdbar garderobe med enkelhet og funksjonalitet som stikkord startet ved Filippa Knutssons kjøkkenbordtidlig på nittitallet. I år 1993 ble Filippa K grunnlagt etter at Knutsson identifiserte et behov for nøkkelplagg som fungerer i hverdagen. Filippa K har siden den gang vokst fra kjøkkenbordet, da varemerket i dag er elsket rundt om i hele verden, men hjertet forblir i den skandinaviske minimalismen.

Om Rörstrand

Rörstrand har, for å si det mildt, en solid historie som begynner allerede i 1726 på Rörstrand slott i Stockholm. Siden den gang har mye skjedd, og i dag er Rörstrand en av våre mest populære og folkekjære porselensprodusenter med et bredt repertoar som inneholder alt du kan tenke deg av porselen, fra kaffekopper, tallerkener og skåler til tallerkener og kanner.