/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Wokpanner

Å woke innebærer at man steker noe raskt samtidig som man rører rundt. Wokpannens høye kanter gjør at du kan røre rundt uten at maten havner over kanten. Vi på Cervera har alt fra store wokpanner til mindre panner. Vi har panner i støpejern, kullstål og rustfritt stål, med eller uten lokk.
Wokpanner
Wokpanner
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
55 produkter
40 av 55 produkter

Wokpanner i ulike materialer

En wokpanne er en god stekepanne hvis du skal woke. En wok kan bestå av biff, svin, grønnsaker eller falukorv. Wokpannen med lokk gjør at du kan konsentrere varmen eller holde maten lengre varm etter at du har slått av platen.
Kjøp en wokpanne i det materiale som passer deg best. De fleste wokpanner holder best om du bruker en stekespade som er anpasset for pannens materiale. Undersøk gjerne hvilken stekespade som passer best til akkurat din panne.

Wokpanne i kullstål

Kullstål er et robust materiale. Kjøper du en panne i kullstål kan du stole på at den holder lenge, bare du tar godt vare på den. En kullstålpanne fordeler varmen jevnt i pannen og er lettere enn en støpejernspanne.
Når pannen er helt ny er den sølvfarget, men så fort du begynner å bruke den kommer fargen til å skifte til svart. Det er viktig at du steker/brenner inn kullpannen din, også kalt “seasoning”, før du tar den i bruk. Dette må du også gjøre med jevne mellomrom for at pannen skal holde så lenge som mulig.
Du brenner inn pannen din ved å helle olje i pannen, som du fordeler rundt med en klut. Overflaten skal bare lett fuktes, med andre ord ikke druknes eller bli våt. Et så tynt lag som mulig er best, for å deretter gjenta prosessen ca 5-6 ganger. Så er det klart for å varme opp pannen. Med en gasskomfyr kan du brenne inn hele pannen, men med andre komfyrer er det vanskeligere å nå opp til kantene så da får man nøye seg med å bare brenne inn bunnen. Med en induksjonstopp er det viktig å ikke sette på for høy varme med en gang, da kan nemlig pannen slå seg.
Ettersom kullstål ikke har noe naturlig belegg, kan den risikere å ruste hvis du ikke tar vare på den på rett måte. Når pannen likevel begynner å synge på siste refrenget og det er på tide å bytte den ut kan materialet gjenvinnes, noe som gjør det til et miljøvennlig valg.
Anders Petter wokpanne i kullstål keramisk
Lodge chef collection wokpanne i støpejern

Wokpanne i støpejern

En wokpanne i støpejern er en livsinvestering så lenge du tar vare på den.
En wokpanne i støpejern blir ofte bare bedre med årene. Fettet setter seg i støpejernets porer og på den måten får pannen et naturlig non-stick belegg.
Det finnes ulike typer støpejernspanner. Det er stekepannen som ikke er emaljert, som kun skal vaskes med vann og ikke etterlates våt. Og så er det den emaljerte støpejernspannen som er dekket av emalje og tåler dermed både vann og oppvaksmiddel.

Wokpanne i rustfritt stål

En wokpanne i rustfritt stål er både holdbar og tåler godt høy varme. I rustfritt stål fester det seg ikke smaker eller fett, noe som er en fordel hvis du vil kunne rengjøre pannen ordentlig mellom hver gang. Bare ikke glem å bruke fett når du skal steke i den, for å unngå at woken skal brenne seg fast.
de Buyer wokpanne i rustfritt stål med lokk