Sifoner
Med en sifon får du luftig krem, god saus og mousse med kun et knappetrykk. Lad sifonen din med en sifonpatron og det blir nesten som magi når innholdet forandres med et klikk. Perfekt til den proffe hobbykokken, bakeren eller bartenderen.
På lager
Kategori
Varemerke
E
i
Serie
Materiale
Produksjonsland
Farge
Pris
kr
kr
11 produkter
11 av 11 produkter
Hvordan fungerer en sifon?
Å lage mat med en sifon er morsomt og enkelt. En kremsifon fylles med fløte eller annen fettbasert væske, og lades deretter med en patron med lystgass. Når du trykker på knappen drives kremen ut ved hjelp av gassen, og kremen blir i den prosessen luftig.
En sodasifon er i stedet en kullsyrepatron og brukes for å tilsette kullsyre i drikker.
Kremsifon
Med en kremsifon er det bare å fylle sifonflasken med fløte og lade den med en patron, så har du vispet krem bare på et par sekunder. Av en halvliter uvispet fløte får du ca 2,5 liter vispet krem. Takket være at mange sifoner er lufttette, kan du vanligvis oppbevare kremen i sifonflasken opp til 10 dager i kjøleskap.
En kremsifons patron innholder lystgass. Lystgass løser seg bare opp i fettbaserte løsninger, noe som er verdt å ta i betraktning når du bruker sifonen din.
Skal du bruke sifonen til noe uten fett, for eksempel en drink, kan du ikke bruke den på samme måte som som når du har en fettbasert blanding. Dette er fordi det blir feil trykk fra munnstykket. For å bruke sifonen til ikke-fettbaserte blandinger må du skru av lokket og helle ut innholdet i et glass eller en kanne.
Krem med sifon
Vispet krem passer til det meste. Med en kremsifon kan du alltid ha en flaske med krem klar. Bruk krem til kakao, på pannekakene, vaflene, til kaken eller til drinken. har du først begynt å ha en kremsifon stående klar i kjøleskapet, er det ikke usannsynlig at du fortsetter å ha en klar i kjøleskapsdøren for de gangene en klikk med vispet krem kan komme til nytte. Du slipper å vispe opp store mengder på en gang og slipper på den måten å spare vispet krem, som når den stående i kjøleskapet lett drar til seg smak og raskt blir ufresh.
Saus med sifon
Du kan også lage en god saus ved hjelp av kremsifonen din. Avhengig av hvilken saus du lager kan du måtte justere oppskriften noe. Hvis sausen inneholder salt og eddik kan du være nødt til å øke mengden ettersom sifonen gjør sausen mer luftig, og dermed sper ut smakene. Skal du lage varme sauser kan du varme opp sifonen i et vannbad, men kontroller først hvor høy temperatur sifonen tåler.
Drink med sifon
Med en sifon kan du lage et luksuriøst skum til drinken. Hvorfor ikke lage en jubileumsdrink der du blander juice, eggehvite og sukkerlake som du ved hjelpe av sifonen lager et godt skum av?
Hvor lenge holder en sifonpatron?
En patron holder til ca. en halvliter væske. Hold derfor oversikt over patron beholdningen slik at du ikke står uten en patron når det er på tide å bruke sifonen. De fleste patroner kjøpes i pakker med flere stykk, noe som gjør det lettere å fylle på lageret med patroner. Hos Cervera finner du sifoner og sifonpatroner fra iSi og Exxent.