/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Riskokere

Men en riskoker får du perfekt ris hver gang og unngår at riskjelen koker over. Riskokeren kan holde den ferdige risen varm, noe som gjør at du ikke må time at risen skal bli ferdig eksakt samtidig som den øvrige maten. Vi har også et utvalg kokere som i tillegg til å koke ris, dampkoker mat.
Riskokere
Riskokere
Ris er godt til mye og med en riskoker slipper du å passe på risen på komfyren.

Koke ris i en riskoker

Hvis du skal koke jasminris eller basmatiris blir risen ofte best hvis du skyller den. Når du skyller risen får du bort stivelse og i noen tilfeller bekjempningsmiddel.
Hell opp risen og fyll deretter på med vann. Hvor mye vann du skal fylle kokeren med, avhenger av typen ris du skal lage og kokeren. Hvis du vil kan du også helle opp i smør eller olje og en klype salt.
Risen skal være jevnt fordelt. Deretter er det bare å trykke i gang kokeren og la den koke risen til den er ferdig. Det er viktig å ikke åpne kokeren i løpet av tiden risen koker, da kan noe av dampen forsvinne, som fører til at resultatet kan bli dårlig.
Når kokeren har kokt ferdig risen, kan du med fordel la risen hvile i ca 10-15 minutter før servering.

Hvorfor riskoker?

Hvis du kjøper deg en riskoker, vil du sannsynligvis lure på hvorfor du ikke kjøpte en tidligere. Med en koker er det lett å lage ris.
En riskoker har en automatisk funksjon som kjenner hvor lenge risen trenger å koke. Du kan med andre ord fokusere på andre ting når risen koker seg selv ved hjelp av kjøkkenmaskinen.
At kokeren holder seg varm er en annen verdsatt funksjon. Siden du med fordel koker mye ris i en koker, kan du alltid ha ris klar.

Stor riskoker

En stor riskoker er best egnet for større mengder ris. Risikoen hvis du koker mindre mengder ris i en stor koker er at risen danner en hard overflate i bunnen. Hvis du heller vil lage mindre ris, er det best å kjøpe en mindre variant.

Riskoker og dampkoker i ett

Med en såkalt multikoker kan du, i tillegg til å koke ris, også dampkoke mat og koke suppe. Et perfekt alternativ for deg som vil at det meste av matlagingen skal gå raskt og enkelt. En kjøkkenmaskin som har flere funksjoner er også praktisk ettersom du ikke trenger å kjøpe flere maskiner, og sparer da mye plass i kjøkkenskapene eller på kjøkkenbenken.
I de fleste riskokere kan du i tillegg koke grøt. Med non-stickbelegget fester verken grøt eller vanlig ris seg. Det fører også til at maskinen er lett å rengjøre.

Rengjør riskokeren

En koker er lett å rengjøre. Takket være non-stickbelegget fester ikke ris seg, og du slipper å stå og skrape løs tørre rester. Maskinen rengjøres enkelt med en vanlig oppvaskbørste eller svamp og varmt vann. Noen maskiner har også avtakbare deler som kan vaskes i maskin, i bruksanvisningen står hva som gjelder for maskinen.