/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Springformer

Med en springform er det lett å lykkes med bakingen. Springformen har en kant som du enkelt kan løsne når kaken eller paien er klar. Springformen passer da å servere fra, når du har fjernet kanten. Vi har også et bredt sortiment av paiformer og ovnsformer.
Springformer
Springformer
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
70 produkter
40 av 70 produkter

Springform med høy kant

En springform med høy kant passer perfekt hvis du vil bake høye kaker eller høye paier. Den høye kanten gir paien god støtte under stekingen. Et høyere bakverk føles ofte luksuriøst og hvis du vil imponere gjestene dine er springformens høye kant en god hjelp til å gjøre nettopp det. For hvem blir vel ikke imponert av en kake i flere lag? Er dere ikke så mange, men du vil gjerne at kaken skal være høy. Da kan du velge en form med høy kant med mindre diameter.

Hva kan man bake i en springform?

En springform passer også utmerket hvis du skal lage en god pai. Fyll springformen med paideig og hell deretter i valgfritt fyll. Når du løsner formens kant kommer paien til å ha en jevn og fin kant. Forskjellen mot en vanlig paiform er at springformen har avtagbar kant.

Paiform med avtagbar bunn

De avtagbare kantene på formen gjør at formen passer utmerket hvis du skal bake myke bakverk, for eksempel sjokoladekake, parfait eller en kakebunn.
Formen passer også bra hvis du vil lage desserter som skal settes inn i fryseren. Et tips er da å legge plastfolie inne i formen for å unngå at den fryste desserten setter seg fast.

Hvordan fungerer en springform

En springform har en bunn med en kant rundt. Kanten har et spenne som gjør at du kan klemme fast kanten rundt bunnen. Det er viktig å huske på at bunnen er plassert riktig vei, for at kanten skal stenges tett. Er du usikker på om du har gjort det riktig kan du prøve å helle i vann i paiformen, før du fyller formen med det du skal bake. På den måten kan du kontrollere at den er tett.

Størrelse

Enten du er på jakt etter en springform som er 15 cm, 16 cm, 18 cm, 20 cm, 24 cm eller 28 cm, finner du det i vårt sortiment.
Det er helt opp til deg hvilken bakeform du foretrekker å bake i. Hver størrelse har sin fordel. De fleste oppskrifter pleier å være anpasset for en bakeform som er 24 cm. En form som er 24 cm gir omtrent 15 kakebiter. Så hvis du pleier å holde deg til oppskrifter kan det være lurt å ha en bakeform som er 24 cm, men ikke la det stoppe deg fra å eksperimentere med en annen størrelse. Oftest kan du finne oppskrifter for alle ulike størrelser og modeller på bakeformer.

Materiale

Vi har bakeformer i flere forskjellige materialer. Velg mellom en form i kullstål, non-stick, aluminum eller keramisk. Hvert materiale har sin fordel.

Brødformer og kakeformer

Skal du i stedet bake brød eller lage småkaker? Da bør du sjekke ut våre baguetteformer, bakeformer, brødformer og kakeformer.