/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sukkerkake med sjokolade ganache
Sett ovnen på 175 grader, ikke varm luft. Smør og bre en form på ca 1,5 liter. Smelt smøret og bland med melken. La det avkjøles. Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene og vend dem ned i eggeblandingen. Hell til slutt i smør- og melkeblandingen samt zest og juice fra appelsinen. Stekes i nedre del av ovnen i 45 minutter. La kaken avkjøles før du snur den over på en tallerken. GanacheVarm opp fløte til den akkurat begynner å putre, ta den av platen og bryt ned sjokoladen. Hell ganachen over sukkerkaken og topp med revet appelsinskall.

Sukkerkake med sjokolade ganache

Ingredienser

Sukkerkake
3 dl mel
2 egg
2 dl sukker
2 ss strøbrød
100 smør, smeltet pluss litt til formen
1 dl havremelk
1,5 ts bakepulver
Zest fra 1/2 appelsin
Saft fra 1/2 appelsin
Sjokolade ganache
1,5 dl fløte
100 g mørk sjokolade
Zest fra 1/2 appelsin
Sett ovnen på 175 grader, ikke varm luft. Smør og bre en form på ca 1,5 liter. Smelt smøret og bland med melken. La det avkjøles.
 
Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene og vend dem ned i eggeblandingen. Hell til slutt i smør- og melkeblandingen samt zest og juice fra appelsinen. Stekes i nedre del av ovnen i 45 minutter. La kaken avkjøles før du snur den over på en tallerken.
 
Ganache
Varm opp fløte til den akkurat begynner å putre, ta den av platen og bryt ned sjokoladen. Hell ganachen over sukkerkaken og topp med revet appelsinskall.

Legg igjen en anmeldelse