/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Safranduftende skalldyrsuppe
Vask blåskjellene grundig og kast de som ikke er lukket.Varm en kjele med smør og olivenolje og stek sjalottløk, hvitløk og chilipepper i noen minutter. Tilsett blåskjellene og hell deretter over vinen. Kok opp under et lokk til blåskjellene har åpnet seg og hell deretter av buljongen som du sparer til gryten/suppen.Skjær poteter, gulrøtter og fennikel i biter. Stek i smør og olivenolje i en gryte (gjerne en buffégryte) til de har myknet. Tilsett safran og tomatpuré og stek i noen minutter til.Hell over buljongen fra blåskjellene, fløte, crème fraîche, vann, fiskekraft og hakket dill. La surre i ca 20 minutter.Skjær fisken i biter. Tilsett fisken i gryten og la det småkoke til fisken er kokt. Når du serverer, har du i skallet reker. Dryss finhakket persille over gryten og nyt med det samme.Server med litt surdeigsbrød!

Safranduftende skalldyrsuppe

Ingredienser

4 porsjoner
blåskjell (1 nett)
2 sjalottløk, kuttet
3 fedd hvitløk, kuttet
0,5 ts chiliflakes
3 dl hvitvin
olivenolje, til steking
200 g poteter
200 g gulrøtter
1 fennikel
2 forp safran
4 ss tomatpuré
3 dl vann
2 ss fiskekraft
3 dl gfløte
2 dl crème fraîche
400 g blandet fisk
100 g skrelte reker
0,5 krukke dill
persille
salt
svartpepper
Servering
surdeigsbrød
Vask blåskjellene grundig og kast de som ikke er lukket.
Varm en kjele med smør og olivenolje og stek sjalottløk, hvitløk og chilipepper i noen minutter. Tilsett blåskjellene og hell deretter over vinen. Kok opp under et lokk til blåskjellene har åpnet seg og hell deretter av buljongen som du sparer til gryten/suppen.
Skjær poteter, gulrøtter og fennikel i biter. Stek i smør og olivenolje i en gryte (gjerne en buffégryte) til de har myknet. Tilsett safran og tomatpuré og stek i noen minutter til.
Hell over buljongen fra blåskjellene, fløte, crème fraîche, vann, fiskekraft og hakket dill. La surre i ca 20 minutter.
Skjær fisken i biter. Tilsett fisken i gryten og la det småkoke til fisken er kokt. Når du serverer, har du i skallet reker. Dryss finhakket persille over gryten og nyt med det samme.
Server med litt surdeigsbrød!

Legg igjen en anmeldelse