Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Favoritter

Handlekurv(0 produkter)

Din handlekurv er tom

Ristet surdeigsbrød med laks
Bland urter og kremost i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.

Ristet surdeigsbrød med laks

Ingredienser

Til 4 porsjoner
4 skiver surdeigsbrød
1 ½ dl urter, f.eks. Dill, gressløk, persille
200 g kremost
12 grønne asparges
1 liter vann
1 ss eddik (12%)
4 egg
200 g kaldrøkt laks
kryddergrønt, f.eks karse, skudd, urter
salt og sort pepper
Bland urter og kremost i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
Grill aspargesen i noen minutter i en grillpanne til de blir litt myke.
Posjér eggene ved å koke opp vann, eddik og litt salt i en kjele. Senk varmen og la det småkoke. Knekk ett egg av gangen i en kopp, og rør en virvel i midten av vannet med en skje. Skyv egget forsiktig ned i vannet i midten av virvelen. La egget småkoke i 2-3 minutter eller til eggehviten har stivnet, mens eggeplommen fortsatt er løs. Ta egget forsiktig opp med en skje og la væsken renne av. Sett til side.
Rist brødet. Fordel urtekremen på brødskivene og tilsett laks, asparges og egg. Pynt med grønt krydder, salt og nykvernet sort pepper. Server umiddelbart!